Συστατικά
* 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
* 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι για τα μακαρόνια
* 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
* Λίγο ξερό βασιλικό για τα μακαρόνια
* 1/2 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλα ή κοτόπουλο
* 1/2 φλυτζάνι λάδι για το τσιγάρισμα του κιμά
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 3 μεγάλα καρότα σε τρίμματα (στο Multi ή στον τρίφτη, όχι λωρίδες)
* 1 ξυλάκι κανέλλας
* 1/2 ποτηράκι κρασί
* 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή, φυσικά, αντίστοιχες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
* 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
* ΜΟΝΟ ΑΝ βάλετε κονσέρβα ντομάτα ή όχι πολύ ώριμες ντομάτες, προσθέστε 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
* αλάτι, πιπέρι
* τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα, ανάλογα με το γούστο σας (ταιριάζει πολύ η παρμεζάνα)
Οδηγίες
1. Βάζουμε τα μακαρόνια σε νερό που βράζει & βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λίγο πριν να είναι έτοιμα, προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι.
2. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια, & τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα ή σε άλλο σκεύος.
3. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ξερό βασιλικό και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύοντάς τα να πάει παντού.
4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.
5. Ζεσταίνουμε λίγο μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι, μετά από λίγο τα κρεμμύδια & τα σκόρδα και τσιγαρίζουμε ελαφρά.
6. Προσθέτουμε τα καρότα, μετά από λίγο τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεσβολιάσει και να σωταριστεί καλά και ο κιμάς.
7. Προσθέτουμε την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και όταν πιεί τελείως τα υγρά ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί.
8. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη λίγη ζάχαρη (αν χρειάζεται), και 1/2 φλυτζάνι νερό για να βράσει ο κιμάς μας και ανακατεύουμε καλά.
9. Τελος προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό, που τον τρίβουμε ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ πάνω από την κατσαρόλα μας, για να βγάλει όλο του το άρωμα....
10. Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει.
11. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας (σε ρηχό ή βαθύ πιάτο ??? το κλασσικό ερώτημα !!!) με τον κιμά και το τυράκι του γούστου μας...αν θέλουμε πασπαλίζουμε με εξτρα φρέσκο ή ξερό τριμμένο βασιλικό!
* 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
* 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι για τα μακαρόνια
* 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
* Λίγο ξερό βασιλικό για τα μακαρόνια
* 1/2 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλα ή κοτόπουλο
* 1/2 φλυτζάνι λάδι για το τσιγάρισμα του κιμά
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 3 μεγάλα καρότα σε τρίμματα (στο Multi ή στον τρίφτη, όχι λωρίδες)
* 1 ξυλάκι κανέλλας
* 1/2 ποτηράκι κρασί
* 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή, φυσικά, αντίστοιχες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
* 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
* ΜΟΝΟ ΑΝ βάλετε κονσέρβα ντομάτα ή όχι πολύ ώριμες ντομάτες, προσθέστε 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
* αλάτι, πιπέρι
* τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα, ανάλογα με το γούστο σας (ταιριάζει πολύ η παρμεζάνα)
Οδηγίες
1. Βάζουμε τα μακαρόνια σε νερό που βράζει & βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λίγο πριν να είναι έτοιμα, προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι.
2. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια, & τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα ή σε άλλο σκεύος.
3. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ξερό βασιλικό και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύοντάς τα να πάει παντού.
4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.
5. Ζεσταίνουμε λίγο μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι, μετά από λίγο τα κρεμμύδια & τα σκόρδα και τσιγαρίζουμε ελαφρά.
6. Προσθέτουμε τα καρότα, μετά από λίγο τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεσβολιάσει και να σωταριστεί καλά και ο κιμάς.
7. Προσθέτουμε την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και όταν πιεί τελείως τα υγρά ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί.
8. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη λίγη ζάχαρη (αν χρειάζεται), και 1/2 φλυτζάνι νερό για να βράσει ο κιμάς μας και ανακατεύουμε καλά.
9. Τελος προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό, που τον τρίβουμε ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ πάνω από την κατσαρόλα μας, για να βγάλει όλο του το άρωμα....
10. Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει.
11. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας (σε ρηχό ή βαθύ πιάτο ??? το κλασσικό ερώτημα !!!) με τον κιμά και το τυράκι του γούστου μας...αν θέλουμε πασπαλίζουμε με εξτρα φρέσκο ή ξερό τριμμένο βασιλικό!