Συστατικά
* 1 πακέτο ριγγατόνι (500γρ)
* 1 μεσαίο κρεμμύδι
* 1 κονσέρβα μανιτάρια
* 1 κρέμα γάλακτος (250ml light)
* 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
* γραβιέρα τριμμένη (όση θέλουμε)
* άνηθος
* αλάτι, πιπέρι
* βούτυρο (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά
Οδηγίες
1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε 8-12 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
2. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολάκι για να είναι έτοιμο.
3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν μαζί.
4. Σβήνουμε με το κρασί.
5. Αφού απορροφηθεί όλο το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε.
6. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλά φωτιά.
7. Τα μακαρόνια μας εν τω μεταξύ θα είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και βουτυρώνουμε.
8. Μόλις δέσει η σάλτσα, την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
9. Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Στο σερβίρισμα μπορούμε να ρίξουμε λίγο έξτρα τυράκι τριμμένο. Καλή όρεξη!
* 1 πακέτο ριγγατόνι (500γρ)
* 1 μεσαίο κρεμμύδι
* 1 κονσέρβα μανιτάρια
* 1 κρέμα γάλακτος (250ml light)
* 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
* γραβιέρα τριμμένη (όση θέλουμε)
* άνηθος
* αλάτι, πιπέρι
* βούτυρο (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά
Οδηγίες
1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε 8-12 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
2. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολάκι για να είναι έτοιμο.
3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν μαζί.
4. Σβήνουμε με το κρασί.
5. Αφού απορροφηθεί όλο το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε.
6. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλά φωτιά.
7. Τα μακαρόνια μας εν τω μεταξύ θα είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και βουτυρώνουμε.
8. Μόλις δέσει η σάλτσα, την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
9. Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Στο σερβίρισμα μπορούμε να ρίξουμε λίγο έξτρα τυράκι τριμμένο. Καλή όρεξη!