Συστατικά
* 450 γρ ζυμαρικά (για πιο υγιεινά ολικής αλέσεως)
* 150 γρ μανιτάρια (μπορείτε και ανάμικτα από διάφορα είδη)
* 30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (αν δε βάλετε βάλτε λίγα περισσότερα από τα υπόλοιπα)
* 3 καρότα
* 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
* 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά καθαρισμένη
* 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
* 2 κουταλάκια θυμάρι
* 2 κουταλάκια αλάτι
* 1 κουταλάκι ρίγανη
* 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 2 κουταλιές σούπας πελτές
* 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
* 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα (μπορείτε να βάλετε light)
* λίγη παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο τυρί
Οδηγίες
1. Βάλτε τα πορτσίνι σε 1 1/2 φλυτζάνι καυτό νερό και αφήστε τα στην άκρη να μαλακώσουν.
2. Χτυπήστε στο μπλέντερ (ή κόψτε στο χέρι) την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.
3. Βάλτε σε κατσαρολίτσα το ελαιόλαδο και σωτάρετε το παραπάνω μίγμα του μπλέντερ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 5 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα πορτσίνι (αφού τα στραγγίσουμε και κρατήσουμε το νερό τους), τα υπόλοιπα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα, τον πελτέ και αφήνουμε για ακόμη πέντε λεπτά.
5. Προσθέτουμε το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι (αν δεν έχουμε βάλει, προσθέτουμε απλά 1 1/2 κούπα ζεστό νερό). Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.
6. Προσθέτουμε το τυρί μέχρι να ενσωματωθεί.
7. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσανε (1/2 φλυτζάνι) όταν τα στραγγίζουμε ώστε αν η σάλτσα μας θέλει κι άλλο υγρό να προσθέσουμε από αυτό.
8. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.
* 450 γρ ζυμαρικά (για πιο υγιεινά ολικής αλέσεως)
* 150 γρ μανιτάρια (μπορείτε και ανάμικτα από διάφορα είδη)
* 30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (αν δε βάλετε βάλτε λίγα περισσότερα από τα υπόλοιπα)
* 3 καρότα
* 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
* 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά καθαρισμένη
* 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
* 2 κουταλάκια θυμάρι
* 2 κουταλάκια αλάτι
* 1 κουταλάκι ρίγανη
* 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 2 κουταλιές σούπας πελτές
* 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
* 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα (μπορείτε να βάλετε light)
* λίγη παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο τυρί
Οδηγίες
1. Βάλτε τα πορτσίνι σε 1 1/2 φλυτζάνι καυτό νερό και αφήστε τα στην άκρη να μαλακώσουν.
2. Χτυπήστε στο μπλέντερ (ή κόψτε στο χέρι) την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.
3. Βάλτε σε κατσαρολίτσα το ελαιόλαδο και σωτάρετε το παραπάνω μίγμα του μπλέντερ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 5 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα πορτσίνι (αφού τα στραγγίσουμε και κρατήσουμε το νερό τους), τα υπόλοιπα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα, τον πελτέ και αφήνουμε για ακόμη πέντε λεπτά.
5. Προσθέτουμε το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι (αν δεν έχουμε βάλει, προσθέτουμε απλά 1 1/2 κούπα ζεστό νερό). Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.
6. Προσθέτουμε το τυρί μέχρι να ενσωματωθεί.
7. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσανε (1/2 φλυτζάνι) όταν τα στραγγίζουμε ώστε αν η σάλτσα μας θέλει κι άλλο υγρό να προσθέσουμε από αυτό.
8. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.