ΥΛΙΚΑ:
5 κρόκοι Αυγών (πολύ φρέσκοι)
100 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. λευκό γλυκό κρασί. Αντικαθίσταται με γλυκό λευκό Σαμιώτικο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε νερό και πάνω από αυτή βάζουμε 1 βαθύ μπώλ κατά προτίμηση μεταλλικό. Ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα πάνω από τον ατμό και μόλις αρχίσουν να δένουν τα αυγά ρίχνουμε σιγά-σιγά το λευκό κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Αυτό επιτυγχάνεται στους 45-50ο C. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια ή συνοδεύουμε κάποιο γλυκό της αρεσκείας μας. Το διατηρούμε στο ψυγείο για 1 ημέρα.
5 κρόκοι Αυγών (πολύ φρέσκοι)
100 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. λευκό γλυκό κρασί. Αντικαθίσταται με γλυκό λευκό Σαμιώτικο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε νερό και πάνω από αυτή βάζουμε 1 βαθύ μπώλ κατά προτίμηση μεταλλικό. Ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα πάνω από τον ατμό και μόλις αρχίσουν να δένουν τα αυγά ρίχνουμε σιγά-σιγά το λευκό κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Αυτό επιτυγχάνεται στους 45-50ο C. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια ή συνοδεύουμε κάποιο γλυκό της αρεσκείας μας. Το διατηρούμε στο ψυγείο για 1 ημέρα.