Συστατικά
* Δύο μαρουλόφυλλα
* Μερικά φύλλα σπανάκι φρέσκο
* Ένα μικρό ματσάκι ρόκα
* Ένα μικρό κρεμμύδι ή οκτώ με δέκα πολύ μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
* Ενα στήθος κοτόπουλο
* Ενα φλυτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
* Αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη
* Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* Ενα φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
* Λίγη παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φλούδες.
Οδηγίες
1. Αφού πλύνετε τα λαχανικά σας, τοποθετήστε τα σε πιατέλα κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια ή αν είναι πολύ μικρά τα φύλλα σας μπορείτε να τ' αφήσετε κι ολόκληρα.
2. Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές μακριές λωρίδες (κάθε κομμάτι σε μήκος και πλάτος του δείκτη του χεριού περίπου). Βάλτε πιπέρι, αλάτι και λίγη σκόνη τζίντζερ κι αλευρώστε ελαφρά το κοτόπουλο. Τηγανίστε το σε καυτό λάδι και λίγο πριν ροδοκοκκινήσει παίρνετε με μία τσιμπίδα τις φέτες κοτόπουλο από το τηγάνι και αφού τις περάστε γύρω γύρω με λίγο σουσάμι ολοκληρώνετε το τηγάνισμα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα διατηρείτε ζεστά (ή τηγανίζετε το κοτόπουλο τελευταίο).
3. Κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σ΄ ένα άλλο τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και ρίχνετε τις λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού (ή το κοκκάρι καλύτερα) και τις μαραίνετε. Μόλις μαραθούν σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε λίγο λευκό πιπέρι, λίγο αλάτι και ελάχιστο τζίντζερ και αφήνετε τη σάλτσα και τα κρεμμύδια να καραμελώσουν. Μόλις καραμελώσει το αφήνετε να κρυώσει λίγο και περιχύνετε τα λαχανικά σας.
4. Από πάνω τοποθετείτε τις ζεστές φετούλες κοτόπουλο και τέλος βάζετε από πάνω παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φλούδες. Προαιρετικά κι όσοι θέλουν μπορούν να προσθέσουν κι επιπλέον φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο βαλσάμικο.
* Δύο μαρουλόφυλλα
* Μερικά φύλλα σπανάκι φρέσκο
* Ένα μικρό ματσάκι ρόκα
* Ένα μικρό κρεμμύδι ή οκτώ με δέκα πολύ μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
* Ενα στήθος κοτόπουλο
* Ενα φλυτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
* Αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη
* Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* Ενα φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
* Λίγη παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φλούδες.
Οδηγίες
1. Αφού πλύνετε τα λαχανικά σας, τοποθετήστε τα σε πιατέλα κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια ή αν είναι πολύ μικρά τα φύλλα σας μπορείτε να τ' αφήσετε κι ολόκληρα.
2. Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές μακριές λωρίδες (κάθε κομμάτι σε μήκος και πλάτος του δείκτη του χεριού περίπου). Βάλτε πιπέρι, αλάτι και λίγη σκόνη τζίντζερ κι αλευρώστε ελαφρά το κοτόπουλο. Τηγανίστε το σε καυτό λάδι και λίγο πριν ροδοκοκκινήσει παίρνετε με μία τσιμπίδα τις φέτες κοτόπουλο από το τηγάνι και αφού τις περάστε γύρω γύρω με λίγο σουσάμι ολοκληρώνετε το τηγάνισμα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα διατηρείτε ζεστά (ή τηγανίζετε το κοτόπουλο τελευταίο).
3. Κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σ΄ ένα άλλο τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και ρίχνετε τις λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού (ή το κοκκάρι καλύτερα) και τις μαραίνετε. Μόλις μαραθούν σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε λίγο λευκό πιπέρι, λίγο αλάτι και ελάχιστο τζίντζερ και αφήνετε τη σάλτσα και τα κρεμμύδια να καραμελώσουν. Μόλις καραμελώσει το αφήνετε να κρυώσει λίγο και περιχύνετε τα λαχανικά σας.
4. Από πάνω τοποθετείτε τις ζεστές φετούλες κοτόπουλο και τέλος βάζετε από πάνω παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φλούδες. Προαιρετικά κι όσοι θέλουν μπορούν να προσθέσουν κι επιπλέον φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο βαλσάμικο.