Όλα εδώ

Ζεστή Ταιλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Ζεστή Ταιλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Ζεστή Ταιλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Ζεστή Ταιλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι Empty Ζεστή Ταιλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 10:47

    Συστατικά

    * 400 γρ. φιλέτο μοσχαριού σε λεπτές φέτες
    * 75 γρ. σαλάτα μαρούλι
    * 1/2 κόκκινο κρεμμύδι,σε πολύ λεπτές φέτες (μικρό κρεμμυδάκι)
    * 1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
    * 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
    * 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη

    Για το Dressing

    * 1.5 κουταλιά της σούπας fish sauce
    * 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
    * 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
    * 1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς τους σπόρους


    Οδηγίες

    1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
    2. Αλοίφουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Όταν είναι πολύ καυτό το τηγάνι βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά(οι φέτες θα είναι λεπτές κομμένες οπότε θα μαγειρευτεί γρήγορα. Το μεταφέρουμε σε ενα πιάτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί πρωτού το κόψουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
    3. Όσο το μοσχάρι ξεκουράζετε, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το fish sauce, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο τσίλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και το κρατάμε πάνω να διατηρηθεί ζεστό.
    4. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε την σαλάτα,το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι, τον κολίανδρο και τη μέντα και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
    5. Απλώνουμε το μοσχάρι κομμένο από πάνω από την σαλάτα και ρίχνουμε το ζεστό dressing να πάει παντού.
    6. Σερβίρουμε αμέσως!

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ 13 Μάης 2024, 13:35