Συστατικά
* 400 γρ. φιλέτο μοσχαριού σε λεπτές φέτες
* 75 γρ. σαλάτα μαρούλι
* 1/2 κόκκινο κρεμμύδι,σε πολύ λεπτές φέτες (μικρό κρεμμυδάκι)
* 1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
* 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
* 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Για το Dressing
* 1.5 κουταλιά της σούπας fish sauce
* 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
* 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
* 1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς τους σπόρους
Οδηγίες
1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
2. Αλοίφουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Όταν είναι πολύ καυτό το τηγάνι βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά(οι φέτες θα είναι λεπτές κομμένες οπότε θα μαγειρευτεί γρήγορα. Το μεταφέρουμε σε ενα πιάτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί πρωτού το κόψουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
3. Όσο το μοσχάρι ξεκουράζετε, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το fish sauce, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο τσίλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και το κρατάμε πάνω να διατηρηθεί ζεστό.
4. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε την σαλάτα,το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι, τον κολίανδρο και τη μέντα και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
5. Απλώνουμε το μοσχάρι κομμένο από πάνω από την σαλάτα και ρίχνουμε το ζεστό dressing να πάει παντού.
6. Σερβίρουμε αμέσως!
* 400 γρ. φιλέτο μοσχαριού σε λεπτές φέτες
* 75 γρ. σαλάτα μαρούλι
* 1/2 κόκκινο κρεμμύδι,σε πολύ λεπτές φέτες (μικρό κρεμμυδάκι)
* 1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
* 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
* 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Για το Dressing
* 1.5 κουταλιά της σούπας fish sauce
* 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
* 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
* 1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς τους σπόρους
Οδηγίες
1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
2. Αλοίφουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Όταν είναι πολύ καυτό το τηγάνι βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά(οι φέτες θα είναι λεπτές κομμένες οπότε θα μαγειρευτεί γρήγορα. Το μεταφέρουμε σε ενα πιάτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί πρωτού το κόψουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
3. Όσο το μοσχάρι ξεκουράζετε, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το fish sauce, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο τσίλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και το κρατάμε πάνω να διατηρηθεί ζεστό.
4. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε την σαλάτα,το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι, τον κολίανδρο και τη μέντα και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
5. Απλώνουμε το μοσχάρι κομμένο από πάνω από την σαλάτα και ρίχνουμε το ζεστό dressing να πάει παντού.
6. Σερβίρουμε αμέσως!