Συστατικά
* 2-3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
* 1-2 καρότα κομμένα ζουλιέν
* 2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
* 1 φρεσκο κρεμμυδι σε λεπτες ροδελες
* 10-12 ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
* 4-5 κουταλιές Σπορέλαιο
* 60ml χυμό πορτοκαλιού
* 1/2 κούπα ρεβύθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
* χυμός από 1 λάιμ
* αλάτι-πιπέρι-λίγο κύμινο
* μισό ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
* 125 γρ. Κουσκούς
* 250ml ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
1. Προσθέτουμε στo τηγανι δυο κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμυδι.
2. Τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα ντοματάκια.
3. Τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλατι, πιπέρι, το κύμινο και τον μαιντανο.
4. Bάζουμε το κουσκούς σε ενα μπωλ, ζεσταινουμε το ζωμό λαχανικών, το ρίχνουμε πάνω από το κουσκούς, καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει το ζωμο.
5. Ανακατεύουμε τα λαχανικα προσεκτικά στο κουσκούς και σερβιρετε!
* 2-3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
* 1-2 καρότα κομμένα ζουλιέν
* 2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
* 1 φρεσκο κρεμμυδι σε λεπτες ροδελες
* 10-12 ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
* 4-5 κουταλιές Σπορέλαιο
* 60ml χυμό πορτοκαλιού
* 1/2 κούπα ρεβύθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
* χυμός από 1 λάιμ
* αλάτι-πιπέρι-λίγο κύμινο
* μισό ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
* 125 γρ. Κουσκούς
* 250ml ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
1. Προσθέτουμε στo τηγανι δυο κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμυδι.
2. Τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα ντοματάκια.
3. Τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλατι, πιπέρι, το κύμινο και τον μαιντανο.
4. Bάζουμε το κουσκούς σε ενα μπωλ, ζεσταινουμε το ζωμό λαχανικών, το ρίχνουμε πάνω από το κουσκούς, καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει το ζωμο.
5. Ανακατεύουμε τα λαχανικα προσεκτικά στο κουσκούς και σερβιρετε!