Όλα εδώ

Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού με τόνο Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού με τόνο Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού με τόνο

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού με τόνο Empty Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού με τόνο

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 10:35

    Συστατικά

    * 1½ νεροπότηρο ρύζι κίτρινο (τύπου μπέν)
    * 1 κουτί τόνο σε άλμη (150 με 200gr περίπου)
    * λίγα αγγουράκια τουρσί ή μισό φρέσκο αγγούρι
    * 50gr ελιές πράσινες γεμιστές
    * 3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ή 2 φρέσκες
    * 1½ νεροπότηρο αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
    * 100gr κασέρι σε μια φέτα χαμηλών λιπαρών (προαιρετικά)
    * 2 καρότα
    * 2 ντομάτες
    * 2-3 παστές αντζούγιες
    * λεμόνι, ελαιόλαδο
    * αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


    Οδηγίες

    1. Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Το ίδιο και με τον αρακά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    2. Στραγγίζουμε τον τόνο, καθαρίζουμε από το κόκκαλο και κόβουμε τις αντζούγιες σε κομμάτια 2 εκ.
    3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές, τα αγγουράκια,τις ελιές.
    4. Κόβουμε σε κύβους το κασέρι.
    5. Ζεματάμε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε όλο το εσωτερικό και το κρατάμε σε ένα μπολ. Κόβουμε σε κύβους τις κούπες από τις ντομάτες.
    6. Ετοιμάζουμε το ντρέσιγκ βάζοντας στο μούλτι την ψίχα από τις ντομάτες, το λεμόνι, το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι. Τα πολτοποιούμε σε μια κρέμα όλα μαζί.
    7. Σε βαθύ μπολ σαλάτας βάζουμε όλα μας τα υλικά με τελευταία τον τόνο και τις αντζούγιες περιχύνουμε με το ντρέσιγκ, και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον, πριν σερβίρουμε να δέσουν οι γεύσεις.
    8. Ανακατεύουμε και πάλι απαλά πριν σερβίρουμε.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ 25 Νοε 2024, 07:50