Συστατικά
* 500γρ πέννες ριγάτες Barilla
* 300γρ ντοματίνια
* 15-25 ελιές μαύρες (ανάλογα με το γούστο σας)
* 100γρ τυρί παρμεζάνα
* ελαιόλαδο
* φρέσκο βασιλικό
* 3-4 σκελίδες σκόρδο
* αλάτι
Οδηγίες
1. Ετοιμάζουμε τις πέννες αφήνοντας τις περίπου 1 λεπτό λιγότερο απ'όσο γράφει στο κουτί προσθέτοντας στο νερό λίγο παραπάνω αλάτι απ'ότι συνήθως.
2. Στραγγίζουμε καλά τις έτοιμες πέννες και τις ποτίζουμε με αύθονο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες (αν θέλουμε, το κάνουμε από βραδύς αυτό).
3. Πλένουμε καλά τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
4. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.
5. Κόβουμε την παρμεζάνα σε λεπτές φέτες.
6. Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο κάθετα αφαιρόντας το πράσινο μέρος.
7. Τέλος, βάζουμε όλα τα υλίκα σε ένα μπωλ μαζί με τις πέννες, προσθέτουμε φύλλα βασιλικού ανάλογα με το γούστο μας καθώς και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι, αν και συνήθως δεν χρειάζεται.
8. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες ακόμα και τη σερβίρουμε αφαιρόντας πρώτα το σκόρδο.
* 500γρ πέννες ριγάτες Barilla
* 300γρ ντοματίνια
* 15-25 ελιές μαύρες (ανάλογα με το γούστο σας)
* 100γρ τυρί παρμεζάνα
* ελαιόλαδο
* φρέσκο βασιλικό
* 3-4 σκελίδες σκόρδο
* αλάτι
Οδηγίες
1. Ετοιμάζουμε τις πέννες αφήνοντας τις περίπου 1 λεπτό λιγότερο απ'όσο γράφει στο κουτί προσθέτοντας στο νερό λίγο παραπάνω αλάτι απ'ότι συνήθως.
2. Στραγγίζουμε καλά τις έτοιμες πέννες και τις ποτίζουμε με αύθονο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες (αν θέλουμε, το κάνουμε από βραδύς αυτό).
3. Πλένουμε καλά τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
4. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.
5. Κόβουμε την παρμεζάνα σε λεπτές φέτες.
6. Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο κάθετα αφαιρόντας το πράσινο μέρος.
7. Τέλος, βάζουμε όλα τα υλίκα σε ένα μπωλ μαζί με τις πέννες, προσθέτουμε φύλλα βασιλικού ανάλογα με το γούστο μας καθώς και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι, αν και συνήθως δεν χρειάζεται.
8. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες ακόμα και τη σερβίρουμε αφαιρόντας πρώτα το σκόρδο.