[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
Κέικ
* 80 γρ. ζάχαρη άχνη
* 6 αυγά
* 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
* 110 γρ. κουβερτούρα
* 3/4 κ.γ. κρεμόριο
Γέμιση
* 240 ml κρέμα γάλακτος
* 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
* 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
1. Χωρίζουμε τα κροκάδια από τα ασπράδια βάζοντας τα κροκάδια σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο.
2. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αρχίζουμε στο μεταξύ να χτυπούμε τα κροκάδια στο μίξερ μαζί με 50 γρ. ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπούμε πολύ λίγο (ίσα ίσα για να ενωθούν τα υλικά).
3. Χτυπούμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε το κρεμόριο. Συνεχίζουμε να χτυπούμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα 30 γρ. ζάχαρης μέχρι η μαρέγκα μας να σφίξει. Με μία σπάτουλα προσθέτουμε το μείγμα με τα κροκάδια (λίγο λίγο) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις (όχι με το μίξερ).
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Παίρνουμε ταψί (43 x 30 εκ.) και το βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε λαδόκολλα την οποία επίσης βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.
5. Βάζουμε το μείγμα μας να ψηθεί για 15-17 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και καλύπτουμε με ελαφρώς υγρή πετσέτα.
6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν αρχίσει να πήζει τότε προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη.
7. Αφού κρυώσει το κέικ μας, απλώνουμε τη σαντιγί παντού και τυλίγουμε σε ρολό.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η κρέμα γάλακτος να είναι πλήρης. Όσο περισσότερα λιπαρά τόσο καλύτερη θα γίνει η σαντιγί μας.