Όλα εδώ

Chocolate sponge cake Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Chocolate sponge cake Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Chocolate sponge cake

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Chocolate sponge cake Empty Chocolate sponge cake

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 08 Δεκ 2009, 09:45

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]




    Συστατικά

    Κέικ

    * 80 γρ. ζάχαρη άχνη
    * 6 αυγά
    * 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    * 110 γρ. κουβερτούρα
    * 3/4 κ.γ. κρεμόριο

    Γέμιση

    * 240 ml κρέμα γάλακτος
    * 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    * 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη


    Οδηγίες

    1. Χωρίζουμε τα κροκάδια από τα ασπράδια βάζοντας τα κροκάδια σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο.
    2. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αρχίζουμε στο μεταξύ να χτυπούμε τα κροκάδια στο μίξερ μαζί με 50 γρ. ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπούμε πολύ λίγο (ίσα ίσα για να ενωθούν τα υλικά).
    3. Χτυπούμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε το κρεμόριο. Συνεχίζουμε να χτυπούμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα 30 γρ. ζάχαρης μέχρι η μαρέγκα μας να σφίξει. Με μία σπάτουλα προσθέτουμε το μείγμα με τα κροκάδια (λίγο λίγο) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις (όχι με το μίξερ).
    4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Παίρνουμε ταψί (43 x 30 εκ.) και το βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε λαδόκολλα την οποία επίσης βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.
    5. Βάζουμε το μείγμα μας να ψηθεί για 15-17 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και καλύπτουμε με ελαφρώς υγρή πετσέτα.
    6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν αρχίσει να πήζει τότε προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη.
    7. Αφού κρυώσει το κέικ μας, απλώνουμε τη σαντιγί παντού και τυλίγουμε σε ρολό.

    Λίγα μυστικά ακόμα...

    Τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η κρέμα γάλακτος να είναι πλήρης. Όσο περισσότερα λιπαρά τόσο καλύτερη θα γίνει η σαντιγί μας.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 16 Μάης 2024, 13:12