[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
* 250 γραμ σοκολάτα
* 600 ml κρέμα γάλακτος
* 1 κέικ ή παντεσπάνι ή madeira κεικ
* 225 γραμ φράουλες και βατόμουρα μαζί
* 2 κ. σούπας ζάχαρη
* χυμός από 1 πορτοκάλι και 1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή 4 κουταλιές σούπας Cointreau
Οδηγίες
1. Σπάμε την σκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
2. Παίρνουμε μια φόρμα με σούστα 20 εκατοστών και το λαδώνουμε ελαφρά κσι στην συνέχεια το καλύπτουμε με λαδόκολα. Βάζουμε ένα κύκλο από λαδόκολα στον πάτο κσι μετά μία λώριδα λαδόκολα γύρω γύρω την οποία αφήνουμε σε φάρδος να φτάσει πιο ψηλά απο την φόρμα.
3. Παίρνουμε την μισή από την λιωμένη σοκολάτα και την απλώνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο απο το ταψάκι πάνω από την λαδόκολα κσι το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
4. Παίρνουμε 150ml από την κρέμα γάλακτος που έχουμε και την ρίχουμε στην υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα.
5. Βάζουμε πάλι σε μπεν μαρί μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα στην σοκολάτα και γίνει γλάσο.
6. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε το κέικ και το κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστό σε πάχος και τις απλώνουμε στον πάτο απο την φόρμα και ραντίζουμε τον μισό χυμό πορτοκάλι και ρούμι ή cointreau στο κέικ.
7. Εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει τις 2 κουταλιές ζάχαρης με τις φράουλες κ τα βατόμουρα κ έχουμε χτυπήσει στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει σαν σαντιγύ.
8. Απλώνουμε την μισή κρεμα πάνω απο την στρώση κεικ και ρίχνουμε όλες τις φράουλες και τα βατόμουρα στο κέντρο κι απο πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγυ.
9. Σκεπάζουμε με ακόμα μια στρωση κέικ και καλύπτουμε ολα τα κενά. Ραντιζουμε με το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι κλπ
10. Ρίχνουμε απο πανώ την σοκολάτα που έχει πια κρυώσει κι απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το λιγότερο 40 λεπτά.
11. Ανοίγουμε την σούστα απο την φόρμα και βγάζουμε το δαχτυλίδι. Αφαιρούμε προσεχτικα την λαδόκολα απο τα πλαινά και στολίζουμε απο πανω με φρούτα, σαντιγυ κλπ