Συστατικά
Για την τάρτα μπισκότου:
* 1 κουτί petit-beure ή digestives
* 1 becel
Για την κρέμα τυριού:
* 2 πακέτα philadelphia light των 200 gr.
* 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
* 2 κρόκους αυγών
* 1 βανίλια
* 1 κουτί κρέμα γάλακτος light 200 γρ.
* 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής
Για το γλασσάρισμα:
* 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο κύκνος
* 2 κουταλάκια corn-flour
* 2 κουταλιές φρουκτόζη
* 2 κουταλιές λικέρ
Οδηγίες
1. Βάζουμε το becel να λιώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.
2. Σε ένα pyrex 20x30 απλώνουμε το θρυμματισμένο μπισκότο και από πάνω ρίχνουμε το λιωμμένο βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8΄στους 180˚.
3. Αδειάζουμε το τυρί στον κάδο του mixer μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε τους κρόκους, τη βανίλια και συνεχίζοντας το ανακάτεμα την κρέμα γάλακτος και το άνθος αραβοσίτου στιγμής μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται.
5. Στο μεταξύ εχουμε βγάλει το μπισκότο από το φούρνο και απλώνουμε πάνω του την κρέμα. Βάζουμε το pyrex στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλάσσο.
6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζουμί από την κονσέρβα και κρατάμε στην άκρη τα βύσσινα.
7. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το corn-flour και ανακατεύουμε να μη σβωλιάσει. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
8. Μόλις αρχίσει να πήζει, κλείνουμε το μάτι, βάζουμε τα βύσσινα και το λικέρ.
9. Με προσοχή αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω στο υπόλοιπο γλυκό.
10. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Την επόμενη μέρα κόβεται πιο εύκολα...
Για την τάρτα μπισκότου:
* 1 κουτί petit-beure ή digestives
* 1 becel
Για την κρέμα τυριού:
* 2 πακέτα philadelphia light των 200 gr.
* 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
* 2 κρόκους αυγών
* 1 βανίλια
* 1 κουτί κρέμα γάλακτος light 200 γρ.
* 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής
Για το γλασσάρισμα:
* 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο κύκνος
* 2 κουταλάκια corn-flour
* 2 κουταλιές φρουκτόζη
* 2 κουταλιές λικέρ
Οδηγίες
1. Βάζουμε το becel να λιώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.
2. Σε ένα pyrex 20x30 απλώνουμε το θρυμματισμένο μπισκότο και από πάνω ρίχνουμε το λιωμμένο βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8΄στους 180˚.
3. Αδειάζουμε το τυρί στον κάδο του mixer μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε τους κρόκους, τη βανίλια και συνεχίζοντας το ανακάτεμα την κρέμα γάλακτος και το άνθος αραβοσίτου στιγμής μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται.
5. Στο μεταξύ εχουμε βγάλει το μπισκότο από το φούρνο και απλώνουμε πάνω του την κρέμα. Βάζουμε το pyrex στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλάσσο.
6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζουμί από την κονσέρβα και κρατάμε στην άκρη τα βύσσινα.
7. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το corn-flour και ανακατεύουμε να μη σβωλιάσει. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
8. Μόλις αρχίσει να πήζει, κλείνουμε το μάτι, βάζουμε τα βύσσινα και το λικέρ.
9. Με προσοχή αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω στο υπόλοιπο γλυκό.
10. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Την επόμενη μέρα κόβεται πιο εύκολα...