Συστατικά
Για το σοκολατένιο μείγμα:
* 240γρμ. Κουβερτούρα
* 6 κ.σ. βούτυρο
* 4 αυγά
* 1 1/2 κουπα ζάχαρη
* 1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 2-3 βανίλιες (ή 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας)
* 1 κούπα καρύδια τριμμένα
Για το απλό μείγμα:
* 1/4 κούπα βούτυρο
* 3/4 κούπα τυρί κρέμα(τύπου φιλαδέλφια)
* 6 κ.σ. ζάχαρη
* 2 αυγά
* 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1-2 βανίλια (ή 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας)
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε ένα ταψί 33x23 με λαδόχαρτο. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
2. Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο (σε μπέν μαρί). Αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ακόμη προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μέικιν πάουντερ.
4. Βάζουμε και το μείγμα σοκολάτας. Μετά τη βανίλια και τα καρύδια. Βάζουμε στην άκρη 2 κούπες απ’ το μείγμα.
5. Για το απλό μείγμα, χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί και μετά τη ζάχαρη. Τέλος τα αυγά, το αλεύρι και την βανίλια.
6. Απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας, από πάνω το απλό μείγμα και τέλος βάζουμε κουταλιές κουταλιές το σοκολατένιο μείγμα που είχαμε κρατήσει. Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι, για να γίνει μαρμπρέ.
7. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Το αναποδογυρίζουμε όταν κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα για να το σερβίρουμε.
Για το σοκολατένιο μείγμα:
* 240γρμ. Κουβερτούρα
* 6 κ.σ. βούτυρο
* 4 αυγά
* 1 1/2 κουπα ζάχαρη
* 1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 2-3 βανίλιες (ή 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας)
* 1 κούπα καρύδια τριμμένα
Για το απλό μείγμα:
* 1/4 κούπα βούτυρο
* 3/4 κούπα τυρί κρέμα(τύπου φιλαδέλφια)
* 6 κ.σ. ζάχαρη
* 2 αυγά
* 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1-2 βανίλια (ή 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας)
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε ένα ταψί 33x23 με λαδόχαρτο. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
2. Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο (σε μπέν μαρί). Αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ακόμη προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μέικιν πάουντερ.
4. Βάζουμε και το μείγμα σοκολάτας. Μετά τη βανίλια και τα καρύδια. Βάζουμε στην άκρη 2 κούπες απ’ το μείγμα.
5. Για το απλό μείγμα, χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί και μετά τη ζάχαρη. Τέλος τα αυγά, το αλεύρι και την βανίλια.
6. Απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας, από πάνω το απλό μείγμα και τέλος βάζουμε κουταλιές κουταλιές το σοκολατένιο μείγμα που είχαμε κρατήσει. Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι, για να γίνει μαρμπρέ.
7. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Το αναποδογυρίζουμε όταν κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα για να το σερβίρουμε.