Συστατικά
* 120 γρ σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
* 120 γρ βούτυρο
* 130 γρ ζάχαρη άχνη
* 2 αβγά
* 2 κ.γ γεμάτα στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
* 1 βανίλια
* 100 γρ αλεύρι
* ελάχιστο αλάτι
Επικάλυψη
* 175 γρ κρέμα γάλακτος
* 1,5 κουταλιά σούπας ζάχαρη
* 1,5 κουταλιά σούπας ιρλανδικό ουίσκυ
Οδηγίες
1. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το χρώμα του μείγμτος να ανοίξει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
4. Λιώστε τον στιγμιαίο καφέ στο ουίσκι και προσθέστε τον στο μείγμα μαζί με τη βανίλια, ανακατεύοντας.
5. Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
7. Βγάλτε από το φούρνο, με ένα μαχαίρι αφαιρέστε την κρούστα και, αφού κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια.
8. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Αλείψτε τα κομμάτια με ουίσκι, γαρνίρετε με τη σαντιγί και σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Από ιταλικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής....
* 120 γρ σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
* 120 γρ βούτυρο
* 130 γρ ζάχαρη άχνη
* 2 αβγά
* 2 κ.γ γεμάτα στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
* 1 βανίλια
* 100 γρ αλεύρι
* ελάχιστο αλάτι
Επικάλυψη
* 175 γρ κρέμα γάλακτος
* 1,5 κουταλιά σούπας ζάχαρη
* 1,5 κουταλιά σούπας ιρλανδικό ουίσκυ
Οδηγίες
1. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το χρώμα του μείγμτος να ανοίξει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
4. Λιώστε τον στιγμιαίο καφέ στο ουίσκι και προσθέστε τον στο μείγμα μαζί με τη βανίλια, ανακατεύοντας.
5. Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
7. Βγάλτε από το φούρνο, με ένα μαχαίρι αφαιρέστε την κρούστα και, αφού κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια.
8. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Αλείψτε τα κομμάτια με ουίσκι, γαρνίρετε με τη σαντιγί και σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Από ιταλικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής....