ΥΛΙΚΑ:
4 βραστούς κρόκους αυγών
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο
30 γρ. ρούμι μαύρο
1 κουτ. τoυ γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. νερό
150-200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ:
500 γρ. βατόμουρο
400 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τον κρόκο του αυγού ώστε να γίνει σκόνη και τον ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο και σε ένα τετράγωνο ταψί 23Χ23 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1εκ. Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε διαγώνια και κάθετα πάνω από την τάρτα και περιφερειακά. Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10-12
4 βραστούς κρόκους αυγών
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο
30 γρ. ρούμι μαύρο
1 κουτ. τoυ γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. νερό
150-200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ:
500 γρ. βατόμουρο
400 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τον κρόκο του αυγού ώστε να γίνει σκόνη και τον ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο και σε ένα τετράγωνο ταψί 23Χ23 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1εκ. Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε διαγώνια και κάθετα πάνω από την τάρτα και περιφερειακά. Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10-12