Όλα εδώ

LINZERTORTE (ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

LINZERTORTE (ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    LINZERTORTE (ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ)

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    LINZERTORTE (ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) Empty LINZERTORTE (ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ)

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 09 Φεβ 2010, 03:39

    ΥΛΙΚΑ:
    4 βραστούς κρόκους αυγών
    300 γρ. αλεύρι
    300 γρ. ζάχαρη άχνη
    300 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
    2 αυγά
    250 γρ. βούτυρο
    30 γρ. ρούμι μαύρο
    1 κουτ. τoυ γλυκού κανέλα
    1 πρέζα αλάτι
    30 γρ. νερό
    150-200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο


    ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ:
    500 γρ. βατόμουρο
    400 γρ. ζάχαρη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Τρίβουμε τον κρόκο του αυγού ώστε να γίνει σκόνη και τον ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο και σε ένα τετράγωνο ταψί 23Χ23 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1εκ. Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε διαγώνια και κάθετα πάνω από την τάρτα και περιφερειακά. Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη.


    Χρόνος προετοιμασίας: 15’
    Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
    Μερίδες: 10-12

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024, 04:15