Όλα εδώ

Linzer Torte (Τάρτα με Μαρμελάδα Φραγκοστάφυλο) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Linzer Torte (Τάρτα με Μαρμελάδα Φραγκοστάφυλο) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Linzer Torte (Τάρτα με Μαρμελάδα Φραγκοστάφυλο)

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Linzer Torte (Τάρτα με Μαρμελάδα Φραγκοστάφυλο) Empty Linzer Torte (Τάρτα με Μαρμελάδα Φραγκοστάφυλο)

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:33

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]


    Συστατικά

    * 150 g αλεύρι
    * 200 g ασπρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα
    * 100 g ζάχαρη
    * 150 g βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κύβους
    * 2 κρόκοι αβγών
    * 1 κ.γ. κανέλα (τριμμένη)
    * ½ κ.γ. γαρύφαλλο (τριμμένο)
    * Το ξύσμα 1 λεμονιού
    * 200 g μαρμελάδα φραγκοστάφυλο
    * 50 g αμύγδαλα σε λεπτές φέτες


    Οδηγίες

    1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλα, και το ξύσμα λεμονιού. Κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε τον 1 κρόκο αβγού.
    2. Ρίχνουμε τους κρύους από το ψυγείο κύβους του βουτύρου και τους τρίβουμε μαζί με τον κρόκο και το μίγμα του αλευριού, μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά ομοιόμορφα σε ζύμη, την οποία στη συνέχεια τυλίγουμε σε σελοφαν και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    4. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 cm με σούστα.
    5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα 2/3 της ζύμης στον πάτο της φόρμας με το χέρι μας.
    6. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη την μαρμελάδα, αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό στις άκρες.
    7. Χωρίζουμε στη μέση την υπόλοιπη ζύμη και με το ένα κομμάτι φτιάχνουμε μπαστουνάκια στο πάχος ενός μολυβιού και τα ταχτοποιούμε πάνω στην τάρτα δικτυωτά, έτσι όπως κάνουμε και στην πάστα-φλώρα.
    8. Το δεύτερο κομμάτι το πλάθουμε σε μεγάλο κορδόνι και το τοποθετούμε περιμετρικά της τάρτας και πάνω στο κενό που έχουμε αφήσει (όπως φωτο).
    9. Πιέζουμε ελαφρά και απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του δικτυωτού τον άλλο κρόκο αβγού. Απλώνουμε τα φυλλίδια του αμυγδάλου.
    10. Ψήνουμε την τάρτα για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα απαλό καστανό χρώμα. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 22 Νοε 2024, 06:59