Συστατικά
* 1 πακέτο μακαρόνια fusili (στριφτό)
* 350gr τυρί ρεγκάτο ή γκούντα
* 350gr ζαμπόν καπνιστό
* 3 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
Για την σάλτσα:
* 1 γιαούρτι TOTAL 250gr
* 1 βάζο μαγιονέζα 250gr
* 5-6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
* 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
* Λίγο νερό.
Οδηγίες
1. Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα: χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το γιαούρτι με την μαγιονέζα, στην συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ και την μουστάρδα και αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αντίστοιχα λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα ώστε να μας αρέσει στη γεύση. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να μείνει αρκετές μέρες.
2. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια, τρίβουμε το τυρί χονδροκομμένο (στον τριφτή του κρεμμυδιού) και το ζαμπόν σε κομματάκια.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να κρατάνε, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό στο σουρωτήρι ώστε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο σκεπασμένα.
4. Προσθέτουμε την σάλτσα όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε ξεχωριστά στο κάθε πιάτο.
* 1 πακέτο μακαρόνια fusili (στριφτό)
* 350gr τυρί ρεγκάτο ή γκούντα
* 350gr ζαμπόν καπνιστό
* 3 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
Για την σάλτσα:
* 1 γιαούρτι TOTAL 250gr
* 1 βάζο μαγιονέζα 250gr
* 5-6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
* 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
* Λίγο νερό.
Οδηγίες
1. Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα: χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το γιαούρτι με την μαγιονέζα, στην συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ και την μουστάρδα και αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αντίστοιχα λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα ώστε να μας αρέσει στη γεύση. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να μείνει αρκετές μέρες.
2. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια, τρίβουμε το τυρί χονδροκομμένο (στον τριφτή του κρεμμυδιού) και το ζαμπόν σε κομματάκια.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να κρατάνε, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό στο σουρωτήρι ώστε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο σκεπασμένα.
4. Προσθέτουμε την σάλτσα όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε ξεχωριστά στο κάθε πιάτο.