Όλα εδώ

Cheesecake σοκολάτα φουντούκι Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Cheesecake σοκολάτα φουντούκι Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Cheesecake σοκολάτα φουντούκι

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Cheesecake σοκολάτα φουντούκι Empty Cheesecake σοκολάτα φουντούκι

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 08 Δεκ 2009, 09:39

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]


    Συστατικά

    Για τη βάση:

    * 50γρ φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
    * 110γρ μπισκότα Digestive
    * 25γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο

    Για τη γέμιση:

    * 340 γρ. κουβερτούρα
    * 60 γρ. άχνη
    * 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    * 3 αυγά
    * 200 γρ. Philadelphia light
    * 250 γρ. μασκαρπόνε

    Για το γλάσο:

    * 80 γρ. κουβερτούρα
    * 80 γρ κρέμα γάλακτος
    * 40 γρ. φουντούκια


    Οδηγίες

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο(ή τσέρκι) 20 εκ.
    2. Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης και καλύπτουμε τον πάτο.
    3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
    4. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
    5. Ρίχνουμε το μίγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
    6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
    7. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
    8. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

    Λίγα μυστικά ακόμα...

    Το μασκαρπόνε είναι ιταλικό κρεμώδες τυρί με πολύ ήπια βουτυρώδη γεύση. Το βρίσκουμε στα super market.

    Το cheesecake είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη ημέρα!

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 22 Νοε 2024, 17:30