[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
Για τη βάση:
* 50γρ φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
* 110γρ μπισκότα Digestive
* 25γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για τη γέμιση:
* 340 γρ. κουβερτούρα
* 60 γρ. άχνη
* 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
* 3 αυγά
* 200 γρ. Philadelphia light
* 250 γρ. μασκαρπόνε
Για το γλάσο:
* 80 γρ. κουβερτούρα
* 80 γρ κρέμα γάλακτος
* 40 γρ. φουντούκια
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο(ή τσέρκι) 20 εκ.
2. Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης και καλύπτουμε τον πάτο.
3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
4. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε το μίγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
7. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
8. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Το μασκαρπόνε είναι ιταλικό κρεμώδες τυρί με πολύ ήπια βουτυρώδη γεύση. Το βρίσκουμε στα super market.
Το cheesecake είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη ημέρα!