Συστατικά
* 400 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας
* 125 γρ. βούτυρο
* 225 γρ. σοκολάτα γάλακτος
* 150 γρ. κρέμα γάλακτος
* 3 αυγά
* 100 γρ. ζάχαρη
* 500 γρ. τυρί κρέμα
Οδηγίες
1. Σπάτε τα μπισκότα με τα δάκτυλά σας, τα βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε ώστε να γίνουν τρίμματα.
2. Λυώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ρίχνετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε στρογγυλό ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Πιέζετε το μείγμα στη βάση του σκεύους.
3. Ψήνετε για 5' στους 180 βαθμούς. Έπειτα το τοποθετείτε στο ψυγείο.
4. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρι) .Αφού λιώσει, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
5. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χτυπάτε το τυρί κρέμα και το προσθέτετε στα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
6. Αδειάζετε την κρέμα με τη σοκολάτα πάνω στη βάση των μπισκότων και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα με 1/2 ή ώσπου να πήξει.
7. Ξεκουμπώνετε το ταψάκι και μεταφέρετε σε πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Δεν υπάρχει διαφορά αν δεν έχετε ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Απλά με κανονικό ταψάκι δεν μπορείτε να ξεφορμάρετε και τα κόβετε μέσα στο ταψί τα κομμάτια.
* 400 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας
* 125 γρ. βούτυρο
* 225 γρ. σοκολάτα γάλακτος
* 150 γρ. κρέμα γάλακτος
* 3 αυγά
* 100 γρ. ζάχαρη
* 500 γρ. τυρί κρέμα
Οδηγίες
1. Σπάτε τα μπισκότα με τα δάκτυλά σας, τα βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε ώστε να γίνουν τρίμματα.
2. Λυώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ρίχνετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε στρογγυλό ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Πιέζετε το μείγμα στη βάση του σκεύους.
3. Ψήνετε για 5' στους 180 βαθμούς. Έπειτα το τοποθετείτε στο ψυγείο.
4. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρι) .Αφού λιώσει, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
5. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χτυπάτε το τυρί κρέμα και το προσθέτετε στα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
6. Αδειάζετε την κρέμα με τη σοκολάτα πάνω στη βάση των μπισκότων και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα με 1/2 ή ώσπου να πήξει.
7. Ξεκουμπώνετε το ταψάκι και μεταφέρετε σε πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Δεν υπάρχει διαφορά αν δεν έχετε ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Απλά με κανονικό ταψάκι δεν μπορείτε να ξεφορμάρετε και τα κόβετε μέσα στο ταψί τα κομμάτια.