Συστατικά
* 500 gr μπισκότα digestive
* 200 gr βούτυρο (τυπου βιταμ)
* 200 gr ζάχαρη άχνη
* 400 gr τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
* 600 gr κρέμα γάλακτος (πληρης)
* 4 φύλλα ζελατίνης
* 2 μαρμελάδες st. dalfour (φρούτα του δάσους)
* 2 σφηνάκια couantreau
* ζάχαρη
Οδηγίες
1. Λιώνουμε το βούτυρο
2. Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi
3. Ρίχνουμε το couanteau το βούτυρο και τα μπισκότα σε ενα μπόλ.
4. Τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας του cheesecace.
5. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ενα φλιτζάνι του κάφε ζεστό νερό να διαλυθεί.
6. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί philadelphia και σταδιακά τη μίση κρέμα γάλακτος, την λιωμένη ζελατίνη κι έπειτα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
7. Τοποθετούμε το μείγμα αυτό πάνω απο τα μπισκότα και μετά στο ψυγείο.
8. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρη (κανονική) και ίση ποσότητα νερό (η ποσότητα είναι το μισό βαζάκι μαρμελάδα) κι αδειάζουμε τις μαρμελάδες στο σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσουν όλα μαζί.
9. Όταν κρυώσει (και μόνο τότε) το τοποθετούμε στο cheesecace και μετά ξανά στο ψυγείο. Το κόβουμε την επόμενη μέρα.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Είναι πολύ ακριβής συνταγή, θα χρειαστείτε ζυγαριά ακριβείας!
Παραλλαγές της υπ' ευθύνη σας!
Άλλο τα γραμμάρια κι άλλο τα ml!!!
* 500 gr μπισκότα digestive
* 200 gr βούτυρο (τυπου βιταμ)
* 200 gr ζάχαρη άχνη
* 400 gr τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
* 600 gr κρέμα γάλακτος (πληρης)
* 4 φύλλα ζελατίνης
* 2 μαρμελάδες st. dalfour (φρούτα του δάσους)
* 2 σφηνάκια couantreau
* ζάχαρη
Οδηγίες
1. Λιώνουμε το βούτυρο
2. Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi
3. Ρίχνουμε το couanteau το βούτυρο και τα μπισκότα σε ενα μπόλ.
4. Τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας του cheesecace.
5. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ενα φλιτζάνι του κάφε ζεστό νερό να διαλυθεί.
6. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί philadelphia και σταδιακά τη μίση κρέμα γάλακτος, την λιωμένη ζελατίνη κι έπειτα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
7. Τοποθετούμε το μείγμα αυτό πάνω απο τα μπισκότα και μετά στο ψυγείο.
8. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρη (κανονική) και ίση ποσότητα νερό (η ποσότητα είναι το μισό βαζάκι μαρμελάδα) κι αδειάζουμε τις μαρμελάδες στο σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσουν όλα μαζί.
9. Όταν κρυώσει (και μόνο τότε) το τοποθετούμε στο cheesecace και μετά ξανά στο ψυγείο. Το κόβουμε την επόμενη μέρα.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Είναι πολύ ακριβής συνταγή, θα χρειαστείτε ζυγαριά ακριβείας!
Παραλλαγές της υπ' ευθύνη σας!
Άλλο τα γραμμάρια κι άλλο τα ml!!!