Συστατικά
* 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2-5 % λιπαρά
* 200 ml γάλα εβαπορέ
* 2 κουτ. σούπας μέλι
* χυμό από 1 μικρό λεμόνι
* 10 μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
* 2 κουτ. σούπας ξηρούς καρπούς αλεσμένους
* 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
Οδηγίες
1. Ζεσταίνουμε σ' ένα μπρίκι το γάλα
2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
3. Παγώνουμε το μπρίκι σε μπεν-μαρί με κρύο νερό και παγάκια.
4. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα με το μέλι και τον χυμό λεμονιού σ' ένα μπολ, και ανακατεύουμε καλά
5. Παίρνουμε ένα πυρέξ και κάνουμε μια λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και τους μισούς ξηρούς καρπούς
6. Ρίχνουμε τη μισή δόση της κρέμας
7. Κάνουμε μία δεύτερη στρώση με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και με την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα βατόμουρο ή ό,τι άλλη γεύση μας αρέσει.
8. Αφήνουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει.
* 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2-5 % λιπαρά
* 200 ml γάλα εβαπορέ
* 2 κουτ. σούπας μέλι
* χυμό από 1 μικρό λεμόνι
* 10 μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
* 2 κουτ. σούπας ξηρούς καρπούς αλεσμένους
* 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
Οδηγίες
1. Ζεσταίνουμε σ' ένα μπρίκι το γάλα
2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
3. Παγώνουμε το μπρίκι σε μπεν-μαρί με κρύο νερό και παγάκια.
4. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα με το μέλι και τον χυμό λεμονιού σ' ένα μπολ, και ανακατεύουμε καλά
5. Παίρνουμε ένα πυρέξ και κάνουμε μια λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και τους μισούς ξηρούς καρπούς
6. Ρίχνουμε τη μισή δόση της κρέμας
7. Κάνουμε μία δεύτερη στρώση με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και με την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα βατόμουρο ή ό,τι άλλη γεύση μας αρέσει.
8. Αφήνουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει.