Όλα εδώ

Christmas cake Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Christmas cake Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Christmas cake

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Christmas cake Empty Christmas cake

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 08 Δεκ 2009, 08:41

    Συστατικά

    * 2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)
    * 2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)
    * 2 ποτήρια διάφορα γλυκά (κομμένα λίγο μεγάλα)
    * 1/2 ποτήρι σταφίδα ξανθή
    * 6 κερασάκια γλασέ
    * 3/4 ποτηριού ζάχαρη μάυρη
    * 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
    * 3 κουταλάκια Baking
    * 4 μεγάλα αυγά
    * 1 ποτήρι κονιάκ
    * 1 ποτήρι ηλιανθέλαιο
    * κανέλα, γαρύφαλλα αλεσμένα


    Οδηγίες

    1. Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζω να φουσκώσουν σε μπράντυ για ολόκληρο το βράδυ.
    2. Σε ένα μπώλ βάζω όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα γλυκά, τα κερασάκια, το αλευρι, το Baking, την κανέλα και τα γαρύφαλα και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
    3. Σε άλλο μπώλ κτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτω τα αυγά. Βάζω και το κονιάκ.
    4. Ενώνω τα δύο μπώλ σε ένα και ανακατεύω καλά με το κουτάλι.
    5. Βάζω το μίγμα σε στρογγυλό ταψί Νο. 26 αφού πρώτα το ντύσω με χαρτί ψησίματος.
    6. Το ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
    7. Αφού κρυώσει το βγάζω απο το ταψί.
    8. Το βάζω σε πιατέλα και την επομένη μέρα το ποτίζω με 2 φλυντζανάκια του καφέ λικέρ (εγώ βάζω λικέρ με γεύση καφέ και γίνεται τέλειο!!!)

    Λίγα μυστικά ακόμα...

    1. Στο κέικ αυτό δεν βάζω γλάσο. Απλά το ντύνω γύρω γύρω με μια κορδέλα.

    2. Το φτιάχνω 3-4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

    3. Οι ξηροι καρποί και τα γλυκά δεν κοβονται σε μικρά κομμάτια και έτσι όταν κόβεται το κέικ έχει φανταστική εμφάνιση!!!!

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 16 Μάης 2024, 10:16