Συστατικά
* 2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)
* 2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)
* 2 ποτήρια διάφορα γλυκά (κομμένα λίγο μεγάλα)
* 1/2 ποτήρι σταφίδα ξανθή
* 6 κερασάκια γλασέ
* 3/4 ποτηριού ζάχαρη μάυρη
* 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
* 3 κουταλάκια Baking
* 4 μεγάλα αυγά
* 1 ποτήρι κονιάκ
* 1 ποτήρι ηλιανθέλαιο
* κανέλα, γαρύφαλλα αλεσμένα
Οδηγίες
1. Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζω να φουσκώσουν σε μπράντυ για ολόκληρο το βράδυ.
2. Σε ένα μπώλ βάζω όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα γλυκά, τα κερασάκια, το αλευρι, το Baking, την κανέλα και τα γαρύφαλα και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
3. Σε άλλο μπώλ κτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτω τα αυγά. Βάζω και το κονιάκ.
4. Ενώνω τα δύο μπώλ σε ένα και ανακατεύω καλά με το κουτάλι.
5. Βάζω το μίγμα σε στρογγυλό ταψί Νο. 26 αφού πρώτα το ντύσω με χαρτί ψησίματος.
6. Το ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
7. Αφού κρυώσει το βγάζω απο το ταψί.
8. Το βάζω σε πιατέλα και την επομένη μέρα το ποτίζω με 2 φλυντζανάκια του καφέ λικέρ (εγώ βάζω λικέρ με γεύση καφέ και γίνεται τέλειο!!!)
Λίγα μυστικά ακόμα...
1. Στο κέικ αυτό δεν βάζω γλάσο. Απλά το ντύνω γύρω γύρω με μια κορδέλα.
2. Το φτιάχνω 3-4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
3. Οι ξηροι καρποί και τα γλυκά δεν κοβονται σε μικρά κομμάτια και έτσι όταν κόβεται το κέικ έχει φανταστική εμφάνιση!!!!
* 2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)
* 2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)
* 2 ποτήρια διάφορα γλυκά (κομμένα λίγο μεγάλα)
* 1/2 ποτήρι σταφίδα ξανθή
* 6 κερασάκια γλασέ
* 3/4 ποτηριού ζάχαρη μάυρη
* 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
* 3 κουταλάκια Baking
* 4 μεγάλα αυγά
* 1 ποτήρι κονιάκ
* 1 ποτήρι ηλιανθέλαιο
* κανέλα, γαρύφαλλα αλεσμένα
Οδηγίες
1. Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζω να φουσκώσουν σε μπράντυ για ολόκληρο το βράδυ.
2. Σε ένα μπώλ βάζω όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα γλυκά, τα κερασάκια, το αλευρι, το Baking, την κανέλα και τα γαρύφαλα και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
3. Σε άλλο μπώλ κτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτω τα αυγά. Βάζω και το κονιάκ.
4. Ενώνω τα δύο μπώλ σε ένα και ανακατεύω καλά με το κουτάλι.
5. Βάζω το μίγμα σε στρογγυλό ταψί Νο. 26 αφού πρώτα το ντύσω με χαρτί ψησίματος.
6. Το ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
7. Αφού κρυώσει το βγάζω απο το ταψί.
8. Το βάζω σε πιατέλα και την επομένη μέρα το ποτίζω με 2 φλυντζανάκια του καφέ λικέρ (εγώ βάζω λικέρ με γεύση καφέ και γίνεται τέλειο!!!)
Λίγα μυστικά ακόμα...
1. Στο κέικ αυτό δεν βάζω γλάσο. Απλά το ντύνω γύρω γύρω με μια κορδέλα.
2. Το φτιάχνω 3-4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
3. Οι ξηροι καρποί και τα γλυκά δεν κοβονται σε μικρά κομμάτια και έτσι όταν κόβεται το κέικ έχει φανταστική εμφάνιση!!!!