[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
* 225γρ βουτυρο
* 225γρ ζαχαρη
* 1 κροκο αυγου
* 1 βανιλια
* 250γρ αλευρι
* Μισο κουταλακι σοδα μαγειρικη
* 125γρ πικρη σοκολατα σε νιφάδες
* 125γρ σοκολατα γαλακτος σε μικρα κομματακια
Οδηγίες
1. Χτυπαμε το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασια δωματιου και προσθετουμε λιγο λιγο τη ζαχαρη, μετα βαζουμε τον κροκο αυγου.
2. Κοσκινιζουμε το αλευρι και το ανακατεύουμε με τη σοδα και τη βανιλια. Τα προσθετουμε στο βουτυρο και τα χτυπαμε λιγο με το μιξερ και στη συνεχεια προσθετουμε τη σοκολατα.
3. Μετα πλαθουμε 2 με 3 μακροστενα σχηματα σαν μπαστουνακια και τα τυλιγουμε στο σελοφαν ένα ένα και τα βαζουμε ψυγειο για 50 λεπτα με 1 ωρα.
4. Μετα τα βγαζουμε από το ψυγειο, τα ξετυλίγουμε και τα κοβουμε ροδελες. Βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα, την τοποθετουμε στο ταψι και πανω σε αυτή τα κουλουρακια.
5. Τα ψήνουμε για 15 λεπτα στον αερα ή σε αντισταση λιγο παραπάνω.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Όταν τα βγαλετε από το φουρνο θα είναι πολύ μαλακα, μην τα φοβαστε αμεσως σκληραίνουν οσο κρυώνουν.