[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
* 115 γρ βούτυρο (ανάλατο)
* 1/2 φλυτζανι μαύρη ζάχαρη
* 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
* 2 κ.γλ. γάλα
* 1 μεγάλο αυγό
* 1 κ.γλ. βανίλια
* 1 1/3 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 1/2 κ.γλ. κορν φλαουρ
* 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
* 1/2 κ.γλ. αλάτι
* 1 φλυτζάνι σπασμένες καραμέλες βουτυρου
Οδηγίες
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να μυρίζει ωραία, περίπου 3-5 λεπτάκια.
2. Μόλις ζεσταθεί το βάζουμε σε ένα μπωλ και στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί αλλά να παραμείνει μαλακό παράλληλα.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190.
4. Στο μπωλ με το βούτυρο (αφού έχει κρυώσει στο ψυγείο) προσθέτουμε τις ζάχαρες και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας το μίξερ.
5. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα.
6. Προσθέτουμε το αυγό με την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμεικτούν καλά τα υλικά.
7. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
8. Προσθέτουμε το κρεμώδες μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
9. Τελευταία προσθέτουμε και τις καραμέλες βουτυρου.
10. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολα για να μην κολλήσουν.
11. Ψήνουμε για 11-13 λεπτάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Αν ξεχάσουμε το βούτυρο στο ψυγείο πρέπει να επαναλάβουμε την διαδικασία για να μαλακώσει. Μόλις ψηθούν και τα βγάλουμε από το ταψί τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για λίγο. Τέλος, τις καραμέλες βουτύρου τις σπάμε σε μικρά κοματάκια στο μούλτι αλλά όχι στο σημείο να γίνουν ψίχουλα.