Συστατικά
* 400 γρ. βίδες (ζυμαρικό)
* 200 γρ. κρέμα γάλακτος
* 1 λεμόνι
* 3 κ.σ. βούτυρο
* 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
* 200 γρ. καπνιστό σολομό
* 2 κ.σ. άνηθο
* αλάτι
Οδηγίες
1. Βράστε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόψτε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπερίτσα.
3. Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπερίτσα και σωτάρετε για 1'.
4. Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
5. Αφήστε τα ζυμαρικά για 1' στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δυό ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.
* 400 γρ. βίδες (ζυμαρικό)
* 200 γρ. κρέμα γάλακτος
* 1 λεμόνι
* 3 κ.σ. βούτυρο
* 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
* 200 γρ. καπνιστό σολομό
* 2 κ.σ. άνηθο
* αλάτι
Οδηγίες
1. Βράστε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόψτε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπερίτσα.
3. Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπερίτσα και σωτάρετε για 1'.
4. Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
5. Αφήστε τα ζυμαρικά για 1' στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δυό ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.