Όλα εδώ

Lemon pie με μαρέγκα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Lemon pie με μαρέγκα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Lemon pie με μαρέγκα

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Lemon pie με μαρέγκα Empty Lemon pie με μαρέγκα

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:30

    Περιγραφή
    Μια αγγλική συνταγή για λεμονόπιτα, αρκετά εύκολη.


    Συστατικά

    * 250 γρ. μπισκότα κανέλας
    * 125 γρ. βούτυρο
    * 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
    * 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
    * 100 γρ. ζάχαρη
    * 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη
    * 2 κουταλάκια κοφτά corn flour


    Οδηγίες

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.
    2. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γρ. ζάχαρη και το cornflour.
    3. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
    4. Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.
    5. Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.
    6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
    7. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
    8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Είναι ωραία ιδέα να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.

      Παρόμοια θέματα

      -

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024, 04:40