Περιγραφή
Μια αγγλική συνταγή για λεμονόπιτα, αρκετά εύκολη.
Συστατικά
* 250 γρ. μπισκότα κανέλας
* 125 γρ. βούτυρο
* 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
* 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
* 100 γρ. ζάχαρη
* 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη
* 2 κουταλάκια κοφτά corn flour
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.
2. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γρ. ζάχαρη και το cornflour.
3. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
4. Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.
5. Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
7. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ωραία ιδέα να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.
Μια αγγλική συνταγή για λεμονόπιτα, αρκετά εύκολη.
Συστατικά
* 250 γρ. μπισκότα κανέλας
* 125 γρ. βούτυρο
* 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
* 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
* 100 γρ. ζάχαρη
* 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη
* 2 κουταλάκια κοφτά corn flour
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.
2. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γρ. ζάχαρη και το cornflour.
3. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
4. Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.
5. Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
7. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ωραία ιδέα να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.