Όλα εδώ

Μοσχονάς: «Θα δουλέψω και θα κάνω υπομονή» Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.

Καλή διασκέδαση!

Click here to translate the fun for free in your language!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Μοσχονάς: «Θα δουλέψω και θα κάνω υπομονή» Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.

Καλή διασκέδαση!

Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!

Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Μοσχονάς: «Θα δουλέψω και θα κάνω υπομονή»

Giannis
    Giannis

Αριθμός μηνυμάτων : 979
    Τόπος : Πειραιάς-Πειρα'ι'κή

Μοσχονάς: «Θα δουλέψω και θα κάνω υπομονή» Empty Μοσχονάς: «Θα δουλέψω και θα κάνω υπομονή»

Δημοσίευση  Giannis Πεμ 15 Ιουλ 2010, 02:17

Έτοιμος να δουλέψει πολύ σκληρά και διατεθειμένος να κάνει όση υπομονή χρειαστεί για να πάρει την ευκαρία του στην ΑΕΚ δήλωσε από το Ζέεφελντ ο Θοδωρής Μοσχονάς. Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι θεωρητικά τέταρτος κατά σειρά προτεραιότητας στην ομάδα, πίσω από Σάχα, Αραμπατζή και Λούκατς, αλλά δεν φαίνεται να πτοείται. Αναλυτικά:

Άλλη μια χρονιά προετοιμασία με την ομάδα. Φέτος όταν σου ανακοινώθηκε ότι θα είσαι στην προετοιμασία ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη; Να κερδίσεις μια θέση στην τριάδα ή να δουλέψεις με τον Σουίτσα και βλέπουμε;

«Είχα πει και πέρυσι ότι φυσιολογικό είναι σε μια τέτοια ηλικία να αναζητά κανείς κάτι περισσότερο κάθε χρόνο. Αυτό που σκέφτηκα εγώ ήτα ότι μέσα από τη σληρή δουλειά θα μπορούσα α διεκδικήσω θέση στην τριάδα ή ό,τι άλο προέκυπτε. Η πρώτη προτεραιότητα μου είναι να δουλέψω σε τόσο υψηλό επίπεδο όπως τα τελευταία τρία χρόνια».

Είσαι έτοιμος από κάθε άποψη για να μπεις στην τριάδα, καθώς ο Λούκατς μπορεί να δοθεί δανεικός μετά το τέλος της προετοιμασίας;

«Αυτό είναι θέμα του Μίλαν. Εγώ προετοιμάζομαι κάθε μέρα, δίνω το 100%, προσαρμόζω την ψυχολογία μου πάνω σε αυτή την ιδέα και γίνεται στόχος μου μέρα με τη μέρα».

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσεις;

«Όπως είχα δηλώσει και πέρυσι μιλάμε για ένα σύνολο πραγμάτων όταν αναφερόμαστε στο παιχνίδι του τερματοφύλακα. Σίγουρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά στοιχεία και είναι πολύ απαιτητικό για τον τερματοφύλακα. Γι’ αυτό ο καλός τερματοφύλακας παίρνει και πολλά λεφτά. Αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσω τα συζητάω καθημερινά με τον προπονητή και για να γίνω πιο συγκεκριμένος εντοπίζονται στο πώς παίζω με την μπάλα στα πόδια και το πόσο θα είμαι ενεργός μέσα στο παιχνίδι».

Τι από τα δύο είναι πιο δύσκολο για έναν τερματοφύλακα; Να συμμετέχει στο ματς ή απλά να βελτιωθεί στα πόδια;

«Είναι ένα σύνολο. Δεν μπορείς να είσαι καλός με τα πόδια και να μην συμμετέχεις στο παιχνίδι. Πρέπει να έχεις ψυχολογία και να είσαι σε καλή κατάσταση. Αυτό απαιτεί το υψηλό επίπεδο. Αυτό ζητάει από σένα η ομάδα. Να τη βοηθήσεις».

Στο Μουντιάλ ποιος τερματοφύλακας, κατά τη γνώμη σου, ξεχώρισε;

«Είχαν πολύ δύσκολο έργο όπως διαπιστώσατε κι εσείς με τη νέα μπάλα που λένε ότι είναι διαφορετική. Εγώ δεν έχω παίξει με αυτή. Για μένα ξεχώρισε ο Στεκέλενμπουργκ της Ολλανδίας».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια; Πότε θα θεωρείς ότι έκανες αυτό που τώρα ονειρεύεσαι;

«Θέλω να ζητάω από τον εαυτό μου, σε ό,τι αφορά προτεραιότητες και απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου, ένα επίπεδο παραπάνω κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μου είναι η ΑΕΚ και το πώς θα βοηθήσω αυτή την ομάδα. Στη συνέχεια θέλω να ανεβαίνω σκαλιά. Σίγουρα σκέψεις υπάρχουν για την καριέρα μου, το εξωτερικό, την Ελλάδα αλλά πρώτα από όλα είναι η ΑΕΚ».

Θεωρείς ότι ο περσινός δανεισμός σου στον Ελπιδοφόρο σου έκανε καλό;

«Βέβαια, γιατί ο δανεισμός μου στον Ελπιδοφόρο προήλθε μετά από πολλή συζήτηση με τον Μπάγεβιτς και τον Σουίτσα. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, προτάσεις από υψηλότερες κατηγορίες αλλά αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος κι εσείς είναι ότι η συμφωνία που έγινε ήταν να παίζω στα παιχνίδια του Ελπιδοφόρου και να προπονούμαι με τον Σουίτσα. Αυτό ήθελα. Νομίζω με βοήθησε πολύ ή έστω μου έδωσε ό,τι δεν μου έδινε η δεύτερη ομάδα».

Ο Αραμπατζής σε έξι χρόνια είχε μία συμμετοχή, μέχρι την περσινή χρονιά. Εσύ είσαι διατεθειμένος να κάνεις τέτοια υπομονή;

«Το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή και ο Γιάννης είναι παράδειγμα προς μίμηση για μένα. Είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω αυτή την ομάδα, εφόσον η ομάδα με στηρίξει και συζητώντας πάντα με τον προπονητή μου για το τι θα ήταν καλύτερο για το μέλλον μου».

Πώς να σε στηρίξει η ομάδα;

«Όπως μπορεί μια ομάδα να στηρίξει έναν παίκτη. Πώς ερμηνεύεται το να σου πουν ότι σε πιστεύουν; Είτε με συμβόλαιο, είτε με το να πούμε ότι βάζουμε ένα πλάνο για τρία χρόνια και αν μπορείς να με βοηθήσεις. Η στήριξη για μένα είναι να σου βρει άλλη ομάδα να αγωνίζεσαι και όταν γυρίζεις να είσαι καλύτερος για να δείξεις πράγματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σε στηρίξει μια ομάδα».

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 22 Νοε 2024, 12:06