ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. έτοιμη σφολιάτα
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
25 γρ. αλεύρι
25 γρ. ρούμι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το ρούμι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 2 κύκλους διαμέτρου 30 εκ. Τοποθετούμε στον ένα κύκλο τη κρέμα αφήνοντας περιφερειακά 2 εκ. χωρίς κρέμα. Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την ελεύθερη επιφάνεια της σφολιάτας. Σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο. Πιέζουμε τις 2 σφολιάτες μεταξύ τους έτσι ώστε να κολλήσουν καλά και μ’ ένα μαχαίρι σπρώχνουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα ανά πόντο έτσι ώστε να πετύχουμε σχήμα μαργαρίτας. Με τη μύτη ενός μαχαιριού χαράζουμε από το κέντρο στις άκρες ημικύκλιες γραμμές. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο - 170οC για 1 ώρα. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.
500 γρ. έτοιμη σφολιάτα
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
25 γρ. αλεύρι
25 γρ. ρούμι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το ρούμι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 2 κύκλους διαμέτρου 30 εκ. Τοποθετούμε στον ένα κύκλο τη κρέμα αφήνοντας περιφερειακά 2 εκ. χωρίς κρέμα. Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την ελεύθερη επιφάνεια της σφολιάτας. Σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο. Πιέζουμε τις 2 σφολιάτες μεταξύ τους έτσι ώστε να κολλήσουν καλά και μ’ ένα μαχαίρι σπρώχνουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα ανά πόντο έτσι ώστε να πετύχουμε σχήμα μαργαρίτας. Με τη μύτη ενός μαχαιριού χαράζουμε από το κέντρο στις άκρες ημικύκλιες γραμμές. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο - 170οC για 1 ώρα. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.