Όλα εδώ

GALLETTE DES ROIS (ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

GALLETTE DES ROIS (ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    GALLETTE DES ROIS (ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ)

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    GALLETTE DES ROIS (ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ) Empty GALLETTE DES ROIS (ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ)

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 09 Φεβ 2010, 03:37

    ΥΛΙΚΑ:
    500 γρ. έτοιμη σφολιάτα
    125 γρ. βούτυρο
    125 γρ. ζάχαρη άχνη
    125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
    2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
    25 γρ. αλεύρι
    25 γρ. ρούμι μαύρο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το ρούμι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 2 κύκλους διαμέτρου 30 εκ. Τοποθετούμε στον ένα κύκλο τη κρέμα αφήνοντας περιφερειακά 2 εκ. χωρίς κρέμα. Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την ελεύθερη επιφάνεια της σφολιάτας. Σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο. Πιέζουμε τις 2 σφολιάτες μεταξύ τους έτσι ώστε να κολλήσουν καλά και μ’ ένα μαχαίρι σπρώχνουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα ανά πόντο έτσι ώστε να πετύχουμε σχήμα μαργαρίτας. Με τη μύτη ενός μαχαιριού χαράζουμε από το κέντρο στις άκρες ημικύκλιες γραμμές. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο - 170οC για 1 ώρα. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ 25 Νοε 2024, 15:11