Όλα εδώ

CREMA CATALANΑ Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

CREMA CATALANΑ Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    CREMA CATALANΑ

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    CREMA CATALANΑ Empty CREMA CATALANΑ

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 09 Φεβ 2010, 03:35

    ΥΛΙΚΑ:
    1 κιλό γάλα
    2 ξυλάκια κανέλλας
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    7 κρόκοι αυγών
    40 γρ. κορν φλάουερ
    180 γρ. ζάχαρη κοινή



    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 γρ. γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την κανέλλα. Μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλλας. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε τους κρόκους και τα 100 γρ. από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας και προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Γεμίζουμε ατομικά χαμηλά πυρίμαχα μπολ, αφήνουμε να κρυώσουν και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη κοινή την οποία καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό γκριλ.


    Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτά
    Μερίδες: 10

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024, 21:10