ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό γάλα
2 ξυλάκια κανέλλας
ξύσμα από 1 λεμόνι
7 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
180 γρ. ζάχαρη κοινή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 γρ. γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την κανέλλα. Μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλλας. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε τους κρόκους και τα 100 γρ. από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας και προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Γεμίζουμε ατομικά χαμηλά πυρίμαχα μπολ, αφήνουμε να κρυώσουν και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη κοινή την οποία καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό γκριλ.
Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτά
Μερίδες: 10
1 κιλό γάλα
2 ξυλάκια κανέλλας
ξύσμα από 1 λεμόνι
7 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
180 γρ. ζάχαρη κοινή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 γρ. γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την κανέλλα. Μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλλας. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε τους κρόκους και τα 100 γρ. από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας και προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Γεμίζουμε ατομικά χαμηλά πυρίμαχα μπολ, αφήνουμε να κρυώσουν και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη κοινή την οποία καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό γκριλ.
Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτά
Μερίδες: 10