Συστατικά
* 1 πακέτο μακαρόνια/λινγκουίνι/μαλφαντίνε
* 20-25 αχινοί
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες (περισσότερες ή λιγότερες κατά...βούληση)
* ελαιόλαδο καλής ποιότητας
* ψιλοκομμένος μαιντανός
* αλάτι
* πιπέρι
Οδηγίες
1. Κόβουμε στα δύο τους αχινούς και κρατάμε τα αυγά τους σε ενα βαθύ πιάτο.
2. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Προσέχουμε να μην παραβράσουν.
3. Σε ενα βαθυ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το μαιντανό. Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο.
4. Στο τηγάνι ρίχνουμε τα ζυμαρικά, στραγγισμένα, καθώς και ελάχιστο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μια βραση. Αφαιρουμε το τηγάνι απο την φωτιά και περιμενουμε να κρυώσει ελαφρά. Η σάλτσα πρέπει να είναι ζουμερή.
5. Ρίχνουμε τα αυγά των αχινών στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
6. Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαιντανό και/η φρεσκοτριμμένο μαύρο πιππέρι.
* 1 πακέτο μακαρόνια/λινγκουίνι/μαλφαντίνε
* 20-25 αχινοί
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες (περισσότερες ή λιγότερες κατά...βούληση)
* ελαιόλαδο καλής ποιότητας
* ψιλοκομμένος μαιντανός
* αλάτι
* πιπέρι
Οδηγίες
1. Κόβουμε στα δύο τους αχινούς και κρατάμε τα αυγά τους σε ενα βαθύ πιάτο.
2. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Προσέχουμε να μην παραβράσουν.
3. Σε ενα βαθυ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το μαιντανό. Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο.
4. Στο τηγάνι ρίχνουμε τα ζυμαρικά, στραγγισμένα, καθώς και ελάχιστο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μια βραση. Αφαιρουμε το τηγάνι απο την φωτιά και περιμενουμε να κρυώσει ελαφρά. Η σάλτσα πρέπει να είναι ζουμερή.
5. Ρίχνουμε τα αυγά των αχινών στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
6. Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαιντανό και/η φρεσκοτριμμένο μαύρο πιππέρι.