Συστατικά
500 γρ. αχιβάδα ψιλή ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
κόκκινο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
½ κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
110 γρ μυζήθρα πικάντικη, σκληρή και τριμμένη
λίγο άνηθο
Οδηγίες
1. Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί.
3. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με το τυρί, το πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
500 γρ. αχιβάδα ψιλή ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
κόκκινο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
½ κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
110 γρ μυζήθρα πικάντικη, σκληρή και τριμμένη
λίγο άνηθο
Οδηγίες
1. Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί.
3. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με το τυρί, το πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.