Συστατικά
* 1 πακέτο spaghetti
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 5 φρέσκιες ντομάτες ή 3 κονσέρβες κονκασέ
* Παρμιτζιάνο ρετζιάνο ή πεκορίνο τριμμένο
Οδηγίες
1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι μέχρις ότου γίνουν al dente.
2. Στο μεταξύ βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο.
3. Προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο νεράκι.
4. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά και αμέσως μετά τη χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 45 λεπτά, σε κατσαρόλα χωρίς καπάκι.
5. Η σάλτσα ντομάτας θα είναι έτοιμη όταν δείτε ότι έχει μείνει μόνο η ντομάτα με το λαδάκι της.
6. Για το σερβίρισμα, ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας μέσα στην κατσαρόλα με τα καυτά spaghetti και ανακατέψτε πολύ καλά.
7. Προσθέστε παρμιτζιάνο ρετζιάνο στο πιάτο σας και απολαύστε την πιο εύκολη και γευστική pasta που υπάρχει.
* 1 πακέτο spaghetti
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 5 φρέσκιες ντομάτες ή 3 κονσέρβες κονκασέ
* Παρμιτζιάνο ρετζιάνο ή πεκορίνο τριμμένο
Οδηγίες
1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι μέχρις ότου γίνουν al dente.
2. Στο μεταξύ βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο.
3. Προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο νεράκι.
4. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά και αμέσως μετά τη χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 45 λεπτά, σε κατσαρόλα χωρίς καπάκι.
5. Η σάλτσα ντομάτας θα είναι έτοιμη όταν δείτε ότι έχει μείνει μόνο η ντομάτα με το λαδάκι της.
6. Για το σερβίρισμα, ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας μέσα στην κατσαρόλα με τα καυτά spaghetti και ανακατέψτε πολύ καλά.
7. Προσθέστε παρμιτζιάνο ρετζιάνο στο πιάτο σας και απολαύστε την πιο εύκολη και γευστική pasta που υπάρχει.