Συστατικά
500 gr ταλιατέλες δίχρωμες (paglia e fieno)
200 gr μπέικον
200 gr αρακάς (ήδη καθαρισμένος)
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
1 ποτήρι λευκό και ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, ρευστή, για μαγείρεμα
αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Οδηγίες
1. Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και, όταν αρχίσει να ξανθαίνει, προσθέτουμε τον αρακά, αλατίζουμε ελαφρώς, πιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ο αρακάς είναι έτοιμος όταν αρχίσει να συρρικνώνεται (χάνει το νερό του και αφυδατώνεται).
2. Προσθέτουμε το ποτήρι κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου εξατμισθεί το κρασί.
3. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
4. Όταν ο αρακάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε λεπτότερες λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε δυό-τρεις φορές και κατεβάζουμε από το μάτι.
5. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες paglia e fieno σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
6. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με τον αρακά, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού η σάλτσα. Εάν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ στεγνή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό του βρασμού.
7. Τελευταία προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αναδεύετε μία τελευταία φορά.
8. Εάν σας αρέσει, ρίξτε τριμμένο τυρί παρμεζάνα από πάνω (εγώ, προσωπικά, προτιμώ την “καθαρή” γεύση του ζυμαρικού με τη σάλτσα του) και .... το πιάτο είναι έτοιμο.
500 gr ταλιατέλες δίχρωμες (paglia e fieno)
200 gr μπέικον
200 gr αρακάς (ήδη καθαρισμένος)
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
1 ποτήρι λευκό και ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, ρευστή, για μαγείρεμα
αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Οδηγίες
1. Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και, όταν αρχίσει να ξανθαίνει, προσθέτουμε τον αρακά, αλατίζουμε ελαφρώς, πιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ο αρακάς είναι έτοιμος όταν αρχίσει να συρρικνώνεται (χάνει το νερό του και αφυδατώνεται).
2. Προσθέτουμε το ποτήρι κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου εξατμισθεί το κρασί.
3. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
4. Όταν ο αρακάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε λεπτότερες λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε δυό-τρεις φορές και κατεβάζουμε από το μάτι.
5. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες paglia e fieno σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
6. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με τον αρακά, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού η σάλτσα. Εάν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ στεγνή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό του βρασμού.
7. Τελευταία προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αναδεύετε μία τελευταία φορά.
8. Εάν σας αρέσει, ρίξτε τριμμένο τυρί παρμεζάνα από πάνω (εγώ, προσωπικά, προτιμώ την “καθαρή” γεύση του ζυμαρικού με τη σάλτσα του) και .... το πιάτο είναι έτοιμο.