Όλα εδώ

Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό Empty Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:46

    Περιγραφή
    Ενα κέικ με σιρόπι από τα βάθη της Μικράς Ασίας


    Συστατικά

    * 3/4 φλ. βιτάμ
    * 1/4 φλ. λάδι
    * 1 φλυτζάνι ζάχαρη
    * 3/4 φλ. γιαούρτι αγελάδος
    * 1/4 φλ. γάλα εβαπορέ
    * 5 αβγά
    * 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    * 1 φακελάκι baking
    * 1 βανίλια
    * 2 λεμόνια (από 1 1/2 λεμόνι παίρνω το ξύσμα και από το άλλο μισό τη φλούδα για το σιρόπι)

    ΣΙΡΟΠΙ

    * 1 φλυτζάνι ζάχαρη
    * 1 φλυτζάνι νερό
    * φλούδα από μισό λεμόνι

    ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

    * αμυγαλόψυχα ή ζάχαρη άχνη με φρούτα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού


    Οδηγίες

    1. Ξεκινάω βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά ώστε να προλάβει να κρυώσει.
    2. Βάζω σε ένα μπώλ το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, τους κρόκους των αβγών και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
    3. Προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι και το baking κοσκινισμένα και τέλος τη βανίλια.
    4. Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και τη ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
    5. Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
    6. Ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σκάλα σε αέρα.
    7. Αφού ψηθεί τρυπάω το κέικ σε αρκετά σημεία και το σιροπιάζω.
    8. Αναποδογυρίζω τη φόρμα και γαρνίρω.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024, 01:52