Όλα εδώ

Γεραγώτικος μπακλαβάς Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Γεραγώτικος μπακλαβάς Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Γεραγώτικος μπακλαβάς

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Γεραγώτικος μπακλαβάς Empty Γεραγώτικος μπακλαβάς

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:45

    Περιγραφή
    Αυτός ο μπακλαβάς προσφέρεται στη Γέρα της Μυτιλήνης σε γάμους και γιορτές.


    Συστατικά


    * 2 κιλά αμύγδαλα αλεσμένα και ασπρισμένα
    * 1,5 κιλό φύλλο μπακλαβά
    * 0,5 κιλό φρέσκο βούτυρο
    * 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
    * γαρύφαλλα

    Σιρόπι:

    * 3 κιλά ζάχαρη
    * 16 ποτήρια νερό
    * μισό κουταλάκι ξινό (κιτρικό οξύ)


    Οδηγίες

    1. Πρώτα αναμειγνύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με το σιμιγδάλι και βουτυρώνουμε το ταψί που θα τοποθετήσουμε το γλυκό.
    2. Έπειτα βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε στη βάση 4-5 φύλλα και από πάνω απλώνουμε μια φούχτα από τα αλεσμένα αμύγδαλα. Στη συνέχεια στρώνουμε πάλι ένα βουτυρωμένο φύλλο και από πάνω του απλώνουμε αλεσμένα αμύγδαλα.
    3. Αυτό γίνεται μέχρι τα αμύγδαλα να τελειώσουν και να μείνουν 4-5 φύλλα, που θα βουτυρωθούν ένα ένα και αυτά τα οποία θα μπουν από πάνω .
    4. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και τρυπάμε κάθε κομμάτι με μια πρόκα γαρίφαλο, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, αφού το έχουμε ζεματίσει.
    5. Ψήνουμε τον μπακλαβά για 1,5 περίπου ώρα σε φούρνο 150 βαθμών (πρέπει όλα τα φύλλα του να είναι ροδοκόκκινα ).
    6. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι φροντίζοντας το μείγμα να μη γίνει πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Κόβουμε τον μπακλαβά μετά από 2 μέρες για να έχει πιεί σωστά το σιρόπι του.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024, 13:53