Συστατικά
* 5 αυγά
* 1 φλιτζ. βούτυρο
* 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
* 1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
* 2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
* 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα (καλά τριμμένη με τη φλούδα)
* 1 Baking
* 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
* ελάχιστο γαρίφαλλο τριμμένο
σιρόπι
* 2 φλιτζ. ζάχαρη
* 3 φλιτζ. νερό
* 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
* χυμός 1 λεμονιού
* 1 βανίλια
Οδηγίες
1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κονιάκ έως ότου αφρατέψουν.
2. Χτυπάμε χώρια τ'ασπράδια σε μαρέγγα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων - ζάχαρης.
3. Ανακατεύουμε σε δοχείο το σιμιγδάλι με τ'αμύγδαλα το Baking, την κανέλα και το γαρίφαλο.
4. Τέλος ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, στερεά - υγρά και στρώνουμε σε ταψί βουτυρωμένο 30 εκ. Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 30' - 40' λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε.
5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι όσο ψήνεται το γλυκό. Περιχύνουμε το γλυκό το ένα κρύο, τ'αλλο ζεστό.
* 5 αυγά
* 1 φλιτζ. βούτυρο
* 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
* 1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
* 2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
* 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα (καλά τριμμένη με τη φλούδα)
* 1 Baking
* 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
* ελάχιστο γαρίφαλλο τριμμένο
σιρόπι
* 2 φλιτζ. ζάχαρη
* 3 φλιτζ. νερό
* 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
* χυμός 1 λεμονιού
* 1 βανίλια
Οδηγίες
1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κονιάκ έως ότου αφρατέψουν.
2. Χτυπάμε χώρια τ'ασπράδια σε μαρέγγα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων - ζάχαρης.
3. Ανακατεύουμε σε δοχείο το σιμιγδάλι με τ'αμύγδαλα το Baking, την κανέλα και το γαρίφαλο.
4. Τέλος ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, στερεά - υγρά και στρώνουμε σε ταψί βουτυρωμένο 30 εκ. Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 30' - 40' λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε.
5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι όσο ψήνεται το γλυκό. Περιχύνουμε το γλυκό το ένα κρύο, τ'αλλο ζεστό.