Όλα εδώ

Αμυγδαλόπιτα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Αμυγδαλόπιτα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Αμυγδαλόπιτα

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Αμυγδαλόπιτα Empty Αμυγδαλόπιτα

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:42

    Συστατικά

    * 5 αυγά
    * 1 φλιτζ. βούτυρο
    * 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
    * 1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
    * 2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
    * 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα (καλά τριμμένη με τη φλούδα)
    * 1 Baking
    * 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
    * ελάχιστο γαρίφαλλο τριμμένο


    σιρόπι

    * 2 φλιτζ. ζάχαρη
    * 3 φλιτζ. νερό
    * 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
    * χυμός 1 λεμονιού
    * 1 βανίλια

    Οδηγίες

    1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κονιάκ έως ότου αφρατέψουν.
    2. Χτυπάμε χώρια τ'ασπράδια σε μαρέγγα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων - ζάχαρης.
    3. Ανακατεύουμε σε δοχείο το σιμιγδάλι με τ'αμύγδαλα το Baking, την κανέλα και το γαρίφαλο.
    4. Τέλος ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, στερεά - υγρά και στρώνουμε σε ταψί βουτυρωμένο 30 εκ. Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 30' - 40' λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε.
    5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι όσο ψήνεται το γλυκό. Περιχύνουμε το γλυκό το ένα κρύο, τ'αλλο ζεστό.

      Παρόμοια θέματα

      -

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024, 02:21