Όλα εδώ

Αϊβαλιώτικη αμυγδαλόπιτα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Αϊβαλιώτικη αμυγδαλόπιτα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Αϊβαλιώτικη αμυγδαλόπιτα

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Αϊβαλιώτικη αμυγδαλόπιτα Empty Αϊβαλιώτικη αμυγδαλόπιτα

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:41

    Συστατικά

    * 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    * 9 αυγά χωρισμένα
    * 200 γρ. ζάχαρη
    * 300 γρ. ζάχαρη άχνη
    * 250 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
    * 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    * ξύσμα λεμονιού
    * 1 πρέζα αλάτι


    Οδηγίες

    1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα.
    2. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα.
    3. Χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα αρκετή ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.
    4. Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με κοφτές κινήσεις (σαν να κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι).
    5. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την αμυγδαλόψιχα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.
    6. Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψάκι.
    7. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45'
    8. Όταν ψηθεί το γλυκό βράζουμε το σιρόπι 4-5'
    9. Το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Η ζύμη γίνεται λίγο σφιχτή, έτσι πρέπει να είναι, την απλώνουμε στο ταψί με μια σπάτουλα.

    Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό το σιρόπι να είναι καυτό και το γλυκό χλιαρό.

      Παρόμοια θέματα

      -

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι 14 Μάης 2024, 16:33