Συστατικά
* 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 9 αυγά χωρισμένα
* 200 γρ. ζάχαρη
* 300 γρ. ζάχαρη άχνη
* 250 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
* 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
* ξύσμα λεμονιού
* 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα.
2. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα.
3. Χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα αρκετή ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.
4. Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με κοφτές κινήσεις (σαν να κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι).
5. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την αμυγδαλόψιχα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.
6. Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψάκι.
7. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45'
8. Όταν ψηθεί το γλυκό βράζουμε το σιρόπι 4-5'
9. Το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη γίνεται λίγο σφιχτή, έτσι πρέπει να είναι, την απλώνουμε στο ταψί με μια σπάτουλα.
Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό το σιρόπι να είναι καυτό και το γλυκό χλιαρό.
* 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 9 αυγά χωρισμένα
* 200 γρ. ζάχαρη
* 300 γρ. ζάχαρη άχνη
* 250 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
* 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
* ξύσμα λεμονιού
* 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα.
2. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα.
3. Χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα αρκετή ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.
4. Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με κοφτές κινήσεις (σαν να κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι).
5. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την αμυγδαλόψιχα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.
6. Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψάκι.
7. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45'
8. Όταν ψηθεί το γλυκό βράζουμε το σιρόπι 4-5'
9. Το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη γίνεται λίγο σφιχτή, έτσι πρέπει να είναι, την απλώνουμε στο ταψί με μια σπάτουλα.
Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό το σιρόπι να είναι καυτό και το γλυκό χλιαρό.