[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Περιγραφή
Ένα καταπληκτικό γλυκάκι που μοιάζει με το κιουνεφέ αλλά έχει το πλεονέκτημα να τρώγεται κρύο.
Συστατικά
* 250 γρ. κανταϊφι
* 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση
* 200 γρ. ανθότυρο
* 150 γρ. cream cheese
* 4 κουταλιές ζάχαρη
* 1 κουταλια κορν φλάουρ
* 1 αυγό
* 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
* 2-3 βανίλιες
για το σιρόπι
* 2,5 κούπες ζάχαρη
* 1,5 κούπας νερό
* 1/2 κούπας μέλι
Οδηγίες
1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το κανταϊφι για να βουτυρωθεί καλά.
2. Βάζουμε το μισό από το βουτυρωμένο κανταϊφι στον πάτο ενός ταψιού (30 εκατοστών περίπου)
3. Βάζουμε μέσα στο μούλτι όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε το μείγμα.
4. Απλώνουμε πάνω από το κανταϊφι.
5. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταϊφι.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
7. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
8. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνοσ σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιρειάζει άριστα με ό,τι γεύση παγωτό τραβάει η όρεξή σας ή και σκέτο.