Όλα εδώ

''Σαν Κιουνεφέ'' με πλεονέκτημα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

''Σαν Κιουνεφέ'' με πλεονέκτημα Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    ''Σαν Κιουνεφέ'' με πλεονέκτημα

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    ''Σαν Κιουνεφέ'' με πλεονέκτημα Empty ''Σαν Κιουνεφέ'' με πλεονέκτημα

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:39

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]



    Περιγραφή
    Ένα καταπληκτικό γλυκάκι που μοιάζει με το κιουνεφέ αλλά έχει το πλεονέκτημα να τρώγεται κρύο.


    Συστατικά

    * 250 γρ. κανταϊφι
    * 1 κούπα βούτυρο λιωμένο

    για τη γέμιση

    * 200 γρ. ανθότυρο
    * 150 γρ. cream cheese
    * 4 κουταλιές ζάχαρη
    * 1 κουταλια κορν φλάουρ
    * 1 αυγό
    * 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
    * 2-3 βανίλιες

    για το σιρόπι

    * 2,5 κούπες ζάχαρη
    * 1,5 κούπας νερό
    * 1/2 κούπας μέλι


    Οδηγίες

    1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το κανταϊφι για να βουτυρωθεί καλά.
    2. Βάζουμε το μισό από το βουτυρωμένο κανταϊφι στον πάτο ενός ταψιού (30 εκατοστών περίπου)
    3. Βάζουμε μέσα στο μούλτι όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε το μείγμα.
    4. Απλώνουμε πάνω από το κανταϊφι.
    5. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταϊφι.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
    7. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
    8. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνοσ σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
    9. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Ταιρειάζει άριστα με ό,τι γεύση παγωτό τραβάει η όρεξή σας ή και σκέτο.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι 14 Μάης 2024, 23:07