Όλα εδώ

Βασιλόπιτα Λέσβου Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Βασιλόπιτα Λέσβου Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Βασιλόπιτα Λέσβου

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Βασιλόπιτα Λέσβου Empty Βασιλόπιτα Λέσβου

    Δημοσίευση  mixalis Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:36

    Περιγραφή
    Είναι μία διαφορετική συνταγή Βασιλόπιτας για 'οσους τους αρέσει το γλυκό και αλμυρό μαζί.


    Συστατικά

    Για τη ζύμη

    * 1 κιλό αλεύρι
    * 1 κ.γ.αλάτι
    * 2 καπάκια ούζο
    * μισό φλιτζάνι λάδι
    * νερό οσο πάρει

    Για τη γέμιση

    * 1/2 κιλό μυζήθρα σκληρή
    * 1 κ.σ.κανέλα
    * 1/2 κ.σ.γαρίφαλο
    * 3/4 φλ.ζάχαρη
    * βούτυρο φρέσκο για το άλλειμα των φύλλων


    Οδηγίες

    1. Βάζουμε ολα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε εως οτου η ζύμη να ξεκολάει απο τα τοιχόματα της λεκάνης και την αφηνουμε να ξεκουραστει.
    2. Βάζουμε σε μια αλλη λεκάνη τα υλικά της γέμισης και τα ανακατέβουμε.
    3. Βάζουμε το βούτιρο να λιώσει σε ενα κατσαρολάκι.
    4. Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε φύλλα (περίπου 6-7 φύλλα).
    5. Αλλοίφουμε το ταψάκι μας με βούτυρο, στρώνουμε το φύλλο αλλοίφουμε με βούτυρο και μετά βάζουμε απο την γέμιση, μετα πάλι φύλλο - βούτυρο - γεμιση και στο τέλος θα βάλουμε το φύλλο και το βούτυρο.
    6. Ψήνουμε περίπου για 1 με 1 και 1/2 ώρα.
    7. Όταν ψηθεί την γυρνάμε ανάποδα σε μια πιατέλα με απορροφυτικό χαρτί για να στραγκίξει απο το βούτυρο.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024, 05:07