Περιγραφή
Μια πολύ εύκολη γαλατόπιτα, γρήγορη και χωρίς συρόπι. Ιδανική για πρωινό ή απογευματινό.
Συστατικά
* 1 κιλό γάλα
* 1 φλυτζάνι συμιγδάλι ψιλό
* 2 βανίλλιες
* ξύσμα ενός πορτοκαλιού
* 1 κ.σ. βούτυρο (προεραιτικά γάλακτος)
* 400 γρ. ζάχαρη
* 4 αυγά
Οδηγίες
1. Βράζουμε το γάλα, το συμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
2. Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
3. Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
4. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
5. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
6. Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω.
7. Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
8. Τρώγεται κρύα ή ζεστή.
Μια πολύ εύκολη γαλατόπιτα, γρήγορη και χωρίς συρόπι. Ιδανική για πρωινό ή απογευματινό.
Συστατικά
* 1 κιλό γάλα
* 1 φλυτζάνι συμιγδάλι ψιλό
* 2 βανίλλιες
* ξύσμα ενός πορτοκαλιού
* 1 κ.σ. βούτυρο (προεραιτικά γάλακτος)
* 400 γρ. ζάχαρη
* 4 αυγά
Οδηγίες
1. Βράζουμε το γάλα, το συμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
2. Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
3. Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
4. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
5. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
6. Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω.
7. Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
8. Τρώγεται κρύα ή ζεστή.