Συστατικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
30 γρ. μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
3 αυγά
Για την γέμιση:
500 γρ. ξινή μυζήθρα ή φέτα
Οδηγίες
1. Ανακατεύουμε την μαγιά (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό), το λάδι, το αλάτι, τα αυγά χτυπημένα καλά και το αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε τη ζύμη βρέχοντας τα χέρια με λίγο νερό ή γάλα μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
3. Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι λαδώνουμε τα χέρια και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη όσο ένα μανταρίνι.
4. Ανοίγουμε λάκο στη μέση και βάζουμε μια κουταλιά τυρί.Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από το τυρί και την γυρίζουμε στα χέρια μας να γίνει μπαλίτσα.Την πιέζουμε σιγά-σιγά από την μια παλάμη στην άλλη,αρχίζοντας από το κέντρο μέχρι να γίνει σαν μικρό πιατάκι.
5. Την βάζουμε σε καυτό λαδι να ψηθεί και από τις 2 δύο πλευρές,ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε άλλη μια πίτα.
6. Τις σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι και κανέλα ή πετιμέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή όταν δουλευετε την μπαλίτσα να μην βγει το τυρί έξω.
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
30 γρ. μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
3 αυγά
Για την γέμιση:
500 γρ. ξινή μυζήθρα ή φέτα
Οδηγίες
1. Ανακατεύουμε την μαγιά (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό), το λάδι, το αλάτι, τα αυγά χτυπημένα καλά και το αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε τη ζύμη βρέχοντας τα χέρια με λίγο νερό ή γάλα μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
3. Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι λαδώνουμε τα χέρια και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη όσο ένα μανταρίνι.
4. Ανοίγουμε λάκο στη μέση και βάζουμε μια κουταλιά τυρί.Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από το τυρί και την γυρίζουμε στα χέρια μας να γίνει μπαλίτσα.Την πιέζουμε σιγά-σιγά από την μια παλάμη στην άλλη,αρχίζοντας από το κέντρο μέχρι να γίνει σαν μικρό πιατάκι.
5. Την βάζουμε σε καυτό λαδι να ψηθεί και από τις 2 δύο πλευρές,ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε άλλη μια πίτα.
6. Τις σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι και κανέλα ή πετιμέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή όταν δουλευετε την μπαλίτσα να μην βγει το τυρί έξω.