Όλα εδώ

Boston Cream Pie Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Boston Cream Pie Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Boston Cream Pie

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Boston Cream Pie Empty Boston Cream Pie

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 08 Δεκ 2009, 09:20

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]


    Συστατικά

    Για το παντεσπάνι:

    * 1 & 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    * 2/3 κούπας ζάχαρη
    * 1 & 1/2 κ.γ. baking powder
    * 1/4 κ.γ. αλάτι
    * 1/2 κούπας γάλα
    * 1/4 κούπας λάδι
    * 2 αυγά χωρισμένα
    * 1 κ.γ. βανίλια


    Για την κρέμα :

    * 2 κούπες γάλα
    * 2 βανίλιες
    * 6 κρόκοι αυγού
    * 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
    * 1/4 κούπας corn flour
    * 1 κ.σ. βούτυρο


    Για τη ganache :

    * 225 γρ. κουβερτούρα
    * 1 κούπα κρέμα γάλακτος
    * 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    * λίγο λικέρ


    Οδηγίες


    Για το παντεσπάνι:

    1. Ανακατεύω το αλέυρι με το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω και τους κρόκους, το λάδι και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά.
    2. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τη ανακατεύω με το μίγμα των κρόκων σιγά-σιγά.
    3. Τοποθετώ το μίγμα μισό-μισό σε 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 25-27 εκατοστών, καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα. Ψήνω για περίπου 25' στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμα όταν το πιέζω από πάνω με το δάχτυλο κι επανέρχεται. Αφήνω να κρυώσουν τελείως.

    Για την κρέμα:

    1. Για την κρέμα, ζεσταίνω σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια.
    2. Σε ένα μπωλ ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και το corn flour ώστε να γίνουν ενιαίο μίγμα χωρίς "κόμπους".
    3. Ρίχνω λίγο-λιγο το ζεστό γάλα στο μίγμα των κροκαδιών και τα ξαναβάζω όλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
    4. Αφού κατεβάσω την κρέμα απο τη φωτία βάζω και το βούτυρο. Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας μία στο τόσο για να μην κάνει "πέτσα".

    Για τη ganache:

    1. Για τη ganache ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, με το λικέρ την κουβερτούρα και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν ενιαίο μίγμα. Αφήνω και αυτή να κρυώσει.
    2. Τέλος σε μία πιατέλα τοποθετώ το ένα cake, αλείφω με την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο cake. Ρίχνω από πάνω τη ganache. Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 16 Μάης 2024, 08:55