[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
Για το παντεσπάνι:
* 1 & 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2/3 κούπας ζάχαρη
* 1 & 1/2 κ.γ. baking powder
* 1/4 κ.γ. αλάτι
* 1/2 κούπας γάλα
* 1/4 κούπας λάδι
* 2 αυγά χωρισμένα
* 1 κ.γ. βανίλια
Για την κρέμα :
* 2 κούπες γάλα
* 2 βανίλιες
* 6 κρόκοι αυγού
* 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
* 1/4 κούπας corn flour
* 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη ganache :
* 225 γρ. κουβερτούρα
* 1 κούπα κρέμα γάλακτος
* 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
* λίγο λικέρ
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι:
1. Ανακατεύω το αλέυρι με το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω και τους κρόκους, το λάδι και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά.
2. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τη ανακατεύω με το μίγμα των κρόκων σιγά-σιγά.
3. Τοποθετώ το μίγμα μισό-μισό σε 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 25-27 εκατοστών, καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα. Ψήνω για περίπου 25' στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμα όταν το πιέζω από πάνω με το δάχτυλο κι επανέρχεται. Αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Για την κρέμα:
1. Για την κρέμα, ζεσταίνω σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια.
2. Σε ένα μπωλ ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και το corn flour ώστε να γίνουν ενιαίο μίγμα χωρίς "κόμπους".
3. Ρίχνω λίγο-λιγο το ζεστό γάλα στο μίγμα των κροκαδιών και τα ξαναβάζω όλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
4. Αφού κατεβάσω την κρέμα απο τη φωτία βάζω και το βούτυρο. Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας μία στο τόσο για να μην κάνει "πέτσα".
Για τη ganache:
1. Για τη ganache ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, με το λικέρ την κουβερτούρα και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν ενιαίο μίγμα. Αφήνω και αυτή να κρυώσει.
2. Τέλος σε μία πιατέλα τοποθετώ το ένα cake, αλείφω με την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο cake. Ρίχνω από πάνω τη ganache. Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο.