ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
125 γρ. Zάχαρη
125 γρ. Aλεύρι
5 Aυγά
30 γρ. Kακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
150 γρ. Zάχαρη
150 γρ. Nερό
120 γρ. Κirsch ή ρούμι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
600 γρ. Kρέμα γάλακτος
60 γρ. Zάχαρη άχνη
200 γρ. Mαυροκέρασα από κομπόστα
50 γρ. Mαρμελάδα βατόμουρο
100 γρ. Κirsch
150 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20’. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το kirsch (ή ρούμι). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο mixer μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο. Στρώνουμε με 250 γρ. περίπου της σαντιγί και τοποθετούμε τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο kirsch). Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και, όταν τοποθετήσουμε και το τρίτο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και την καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
125 γρ. Zάχαρη
125 γρ. Aλεύρι
5 Aυγά
30 γρ. Kακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
150 γρ. Zάχαρη
150 γρ. Nερό
120 γρ. Κirsch ή ρούμι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
600 γρ. Kρέμα γάλακτος
60 γρ. Zάχαρη άχνη
200 γρ. Mαυροκέρασα από κομπόστα
50 γρ. Mαρμελάδα βατόμουρο
100 γρ. Κirsch
150 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20’. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το kirsch (ή ρούμι). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο mixer μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο. Στρώνουμε με 250 γρ. περίπου της σαντιγί και τοποθετούμε τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο kirsch). Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και, όταν τοποθετήσουμε και το τρίτο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και την καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.