Όλα εδώ

Banoffee . Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Banoffee . Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Banoffee .

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Banoffee . Empty Banoffee .

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 08 Δεκ 2009, 09:17

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]


    Συστατικά

    * 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    * 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
    * μπανάνες
    * 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)
    * λίγο γάλα φρέσκο
    * κονιάκ
    * κουβερτούρα τριμμένη


    Οδηγίες

    1. Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.
    2. Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.
    3. Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.
    4. Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).
    5. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.
    6. Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.


    ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ

    Βγάζουμε την ετικέτα από το μεταλλικό κουτί. Βάζουμε το ή τα κουτιά μέσα σε κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν (τα κουτιά). Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ με το ζαχαρούχο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ. Τα κουτιά τα βράζουμε 3 ώρες, σε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε. Αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί), κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα γιατί το ήδη υπάρχον που έχουμε βάλει από την αρχή εξατμίζεται λίγο λίγο. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει ο π ω σ δ ή π ο τ ε τα κουτιά να καλύπτονται με νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια του βρασμού. Όταν περάσουν οι 2 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με λαβίδα βγάζουμε τα κουτιά και τα αφήνουμε στο νεροχύτη για αρκετές ώρες να κρυώσουν.
    Προσοχή! Δεν τα πιάνουμε με το χέρι γιατί το μέταλλο ζεματάει.
    Έτοιμο!! Όταν ανοίξουμε το κουτί με το γάλα για να φτιάξουμε το banoffi θα δούμε το γάλα να έχει μετατραπεί σε καραμέλα!

    Λίγα μυστικά ακόμα...

    Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμετη βάση και με θρυμματισμένα μπισκότα και βούτυρο, όπως φτιάχνουμε τη βάση για το cheesecake.
    Για να γίνει ασφαλής ως προς τη γλουτένη η συνταγή, χρησιμοποιήστε μπισκότα χωρίς γλουτένη και ελέγξτε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 16 Μάης 2024, 09:08