Συστατικά
* 6 φλυντζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
* 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1 φλυντζ. τσ. βούτυρο
* 1 φλυντζ. τσ. μαύρη ζάχαρη
* 4 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
* 4 κουτ. γλ. κανέλα
* 1 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
* 1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
* 2 μεγάλα αβγά
* 1 φλυντζ. τσ. μελάσσα
Οδηγίες
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μελάσσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομειογεννές το μείγμα.
2. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10' μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο και επίσης να δημιουργήσετε τρύπες χρησιμοποιόντας φασόλια, για να τα κρεμάσετε στο Δέντρο - Μυρίζουν Υπέροχα !!!
* 6 φλυντζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
* 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1 φλυντζ. τσ. βούτυρο
* 1 φλυντζ. τσ. μαύρη ζάχαρη
* 4 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
* 4 κουτ. γλ. κανέλα
* 1 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
* 1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
* 2 μεγάλα αβγά
* 1 φλυντζ. τσ. μελάσσα
Οδηγίες
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μελάσσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομειογεννές το μείγμα.
2. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10' μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο και επίσης να δημιουργήσετε τρύπες χρησιμοποιόντας φασόλια, για να τα κρεμάσετε στο Δέντρο - Μυρίζουν Υπέροχα !!!