[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
Για τα cupcakes:
* 120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
* 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 120 γρ. ζάχαρη
* 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 βανίλια
* 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση)
* 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
* 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
* 1 βανίλια
Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
* τρούφα χρωματιστή, smarties κ.τ.λ.
* χρώματα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα
2. Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα (προσοχή μην το παρακάνουμε)
3. Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατα τα 2/3.
4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.
5. Για να φτιάξουμε το buttercream χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αν θέλουμε παραπάνω απο ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.
6. Διακοσμούμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.
Λίγα μυστικά ακόμα...
Άλλες παραλλαγές για το buttercream: 1 κ.σ. κακάο διαλυμένο σε 1 κ.σ. καυτο νερό ή 2 κ.γλ. στιγμιάιο καφέ διαλυμένο σε 1 κ.γλ. καυτό νερό ή 2 κ.γλ. τρίμμα λεμονιού ή πορτοκαλιού