ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:
3 λεμόνια
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 αυγά
350 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
1 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αυτό το κέικ δεν είναι τόσο γνωστό αλλά είναι πολύ εύγευστο και ιδιαίτερο. Είναι από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το νησί Capri που έχει μεγάλη παραγωγή σε λεμόνια.
Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε τα λεμόνια στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα φτιάχνουμε πουρέ. Κτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε με τον πουρέ λεμονιού. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και, κατά προτίμηση, βάζουμε μια λαδόκολλα στον πυθμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC-170οC για 50’ - 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) και δοκιμάζουμε μ' ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και με πολλή προσοχή ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
3 λεμόνια
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 αυγά
350 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
1 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αυτό το κέικ δεν είναι τόσο γνωστό αλλά είναι πολύ εύγευστο και ιδιαίτερο. Είναι από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το νησί Capri που έχει μεγάλη παραγωγή σε λεμόνια.
Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε τα λεμόνια στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα φτιάχνουμε πουρέ. Κτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε με τον πουρέ λεμονιού. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και, κατά προτίμηση, βάζουμε μια λαδόκολλα στον πυθμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC-170οC για 50’ - 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) και δοκιμάζουμε μ' ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και με πολλή προσοχή ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι.