Όλα εδώ

Capri Torta (κέικ λεμονιού) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Capri Torta (κέικ λεμονιού) Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Capri Torta (κέικ λεμονιού)

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Capri Torta (κέικ λεμονιού) Empty Capri Torta (κέικ λεμονιού)

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 08 Δεκ 2009, 08:25

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:

    3 λεμόνια
    300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    6 αυγά
    350 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
    1 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ


    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

    χυμός από 2 λεμόνια
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Αυτό το κέικ δεν είναι τόσο γνωστό αλλά είναι πολύ εύγευστο και ιδιαίτερο. Είναι από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το νησί Capri που έχει μεγάλη παραγωγή σε λεμόνια.


    Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε τα λεμόνια στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα φτιάχνουμε πουρέ. Κτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε με τον πουρέ λεμονιού. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και, κατά προτίμηση, βάζουμε μια λαδόκολλα στον πυθμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC-170οC για 50’ - 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) και δοκιμάζουμε μ' ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και με πολλή προσοχή ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ 25 Νοε 2024, 08:52