Όλα εδώ

Bienenstich - Tο κεντρι της μελισσας Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!


Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Όλα εδώ

Bienenstich - Tο κεντρι της μελισσας Male03-happy-smiley-smile-smiley-emoticon-000043-large

Καλώς Ήρθατε στο Fun For Free!

Πατήστε "σύνδεση" για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας
ή "εγγραφή" για εγγραφείτε στην σελίδα μας.


Καλή διασκέδαση!



Click here to translate the fun for free in your language!

Όλα εδώ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ του Όλα εδώ! Γίνετε μέλος τώρα και με το προφίλ σας στο facebook!


Γίνετε μέλος και στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

    Bienenstich - Tο κεντρι της μελισσας

    mixalis
    mixalis
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 1286
    Ηλικία : 35
    Τόπος : Πειραιάς

    Bienenstich - Tο κεντρι της μελισσας Empty Bienenstich - Tο κεντρι της μελισσας

    Δημοσίευση  mixalis Τρι 08 Δεκ 2009, 08:03

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]


    Συστατικά

    Υλικά για τη ζύμη:

    * 250ml χλιαρό γάλα
    * 60γρ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο/ή
    * 500γρ αλεύρι
    * 1 πακετάκι ξερή μαγιά
    * 50γρ ζάχαρη
    * 1 πρέζα αλάτι


    Υλικά για τη κάλυψη της ζύμης:

    * 50γρ βούτυρο
    * 5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    * 100γρ κρέμα γάλακτος
    * 4 κουταλιές της σούπας μέλι
    * 300γρ αμύγδαλα φιλέ


    Υλικά για τη γέμιση:

    * 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής και κρύο γάλα όσο και οι οδηγίες του παρασκευαστή.


    Οδηγίες

    1. Ανακατεύουμε το βούτυρο μεσα στο χλιαρό γαλα και αφου ανακατέψουμε το αλευρι με τη μαγια ζυμωνουμε με το γαλα και τα υπόλοιπα υλικα.
    2. Αφηνουμε το ζυμαρι να διπλασιαστει σε ζεστο περιβαλλον. Βουτυρωνουμε ενα ορθογωνιο ταψι και ζυμωνουμε αλλη μια φορα. Το στρωνουμε στο ταψι και το αφηνουμε να διπλασιαστεί για αλλη μια φορα περιπου 30 λεπτα αφου πρωτα το τρυπησουμε με ενα πιρουνι σε ολη του την επιφάνεια.


    Στο διαστημα αυτο ετοιμαζουμε το μειγμα της καλυψης ως εξης:

    1. Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το βουτυρο τη κρεμα γαλακτος,τη ζαχαρη και το μελι ανακατευοντας σε χαμηλη φωτια εως οτου γινει μια ομοιομορφη μαζα και τελος ριχνουμε τα αμυγδαλα. Αφηνουμε να κρυωσει (δεν το βραζουμε).
    2. Στρωνουμε το μειγμα της καλυψης πανω στο ζυμαρι και ψηνουμε στους 200 βαθμους κελσιου για 20-25 λεπτα.


    1. Ετοιμαζουμε τη κρεμα ζαχαροπλαστικης και τη βαζουμε στο ψυγειο.
    2. Τελος αφου κρυωσει η ζυμη την κοβουμε στη μεση και τη γεμιζουμε με τη κρεμα.Προσοχη το κομματι της καλυψης να ειναι απο πανω. Κοβουμε σε ορθογωνια κομματια (διατηρουμε στο ψυγειο).

    Λίγα μυστικά ακόμα...

    Αν δυσκολευεστε να χωρισετε τη ζυμη στη μεση τοτε χωριστε το πρωτα στα δυο οσο ειναι στο ταψι και μετα κοψτε το στη μεση για την γεμιση.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ 25 Νοε 2024, 08:56